2024. április 28. - Valéria

Tobb száz embert vágtak át a csalók

Országosan több száz embert is tévedésbe ejtő, csalással gyanúsítottakat fogtak el a mezőkövesdi rendőrkapitányság nyomozói - mondta a Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Rendőr-főkapitányság szóvivője az MTI-nek kedden.
2008. október 14. kedd 09:30 - Hírextra
Gaskó Bertalan közölte: vélhetően több megyét érintően, több száz embert csaptak be azok a csalók, akik állítólagos nyereményeket szállítottak ki a sértetteknek és ezért 15 ezer forintos kiszállítási díjat kértek; a gyanúsítottak egyikét a rendőrség őrizetbe vette és kezdeményezi előzetes letartóztatását.

A részletek kapcsán elmondta: a nyomozás eddigi adatai szerint egy sáregresi lakos és társai pénteken Bükkábrányban egy kft. képviselőinek adták ki magukat azzal, hogy egy állítólagos nyereménysorsolás nyereményét szállítják ki a "nyertesek" részére. A sértetteket becsapták a cég létezésével és a nyereménysorsolással kapcsolatban is, majd egy fiktív nyereményutalványt és egy nagy értékű, gyógylámpának beállított tárgyat adtak át nyeremény gyanánt. Mindezért cserébe 15 ezer forint kiszállítási díjat kértek és kaptak.

Hozzátette: az eljárás során a rendőrség megállapította, hogy a becsapott embereknek átadott elektromos lámpa értéke mindösszesen 3 ezer forint, annak a gyanúsítottak által beállított 46 ezer forintos értéke, illetve az ajándékhoz járó 70 ezer forintnak megfelelő ajándékutalvány a megtévesztés része volt.

Az ügyben indított nyomozás során a bükkábrányi rendőrőrs munkatársai Sályban igazoltatták a gépkocsival közlekedő gyanúsítottakat. Az ellenőrzéskor az utastérből előkerültek a bűncselekmény elkövetéséhez használt segédeszközök, például nyugtatömbök, átvételi elismervények, és több elektronikus lámpa.

A rendőrök a gyanúsítottaknál tartott házkutatás alkalmával több nyugtatömböt, füzetet, feljegyzést, telefonokat, SIM-kártyákat foglaltak le. Az írásos feljegyzések, listák alapján a gyanúsítottak több megyét érintően több száz embert ejtettek tévedésbe, esetenként 15 ezer, de összességében több millió forint kárt okozva.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Bűnügy témában
Ön mivel büntetné a halált okozó ittas vezetést?
Azzal amit okoz: halállal
Életfogytiglan
Tíz lév letöltendő
Néhány év elég
Jogosítvány örökös elvétele
Nem büntetném
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását