2024. május 15. - Zsófia, Szonja

Magyar nő őrizetben Bécsben

Egy bécsi játszótéren őrizetbe vettek, majd fogdára szállítottak egy győri nőt egy idős férfi kirablásának gyanúja miatt, elszakítva őt 20 hónapos kisfiától - írta szerdai számában a Kisalföld.
2009. augusztus 12. szerda 11:17 - HírExtra
A lap értesülése szerint a fiatalasszony 500 euró óvadék ellenében szombaton szabadult. Foltányi Viktória családja pert fontolgat az osztrák hatóságok ellen.

Két tanú állítólag az alapján vallott a 27 éves nőre, hogy "sötét a haja, babakocsit tolt és magyarul beszélt" - olvasható a cikkben. Foltányi Viktória elmondta, hogy a párjával és 20 hónapos kisfiukkal a férfi kinti fizetéséért utaztak az osztrák fővárosba. A nő a gyerekkel egy bécsi játszótéren volt, amikor megállt mellettük egy rendőrautó. A fiatalasszonyt lopással gyanúsították, pontosabban azt állították, hogy tetten érték; a kisfiút átadták az apának, őt pedig előállították.

A nő elmondása szerint hónalját, testnyílásait átvizsgálták, ujjlenyomatot vettek tőle. Tolmácsot órák múlva kapott. Majd egy másik fogdába vitték, ott újabb procedúrának tették ki.

A család eközben segítséget kért a bécsi magyar főkonzulátustól, de úgy tűnt számukra, hogy ott nem hisznek a nő ártatlanságában. Foltányi Viktória közel három napot töltött elzárva, heroincsempészettel gyanúsítottak társaságában.

A család ügyvédet fogadott, az ő közbenjárására 500 euró óvadék kifizetésével engedték szabadon a lelkileg és fizikailag teljesen meggyötört fiatalasszonyt - írta a Kisalföld.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Bűnügy témában
Ön mivel büntetné a halált okozó ittas vezetést?
Azzal amit okoz: halállal
Életfogytiglan
Tíz lév letöltendő
Néhány év elég
Jogosítvány örökös elvétele
Nem büntetném
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását