2024. március 29. - Auguszta

A közállapotokat szüntelen értékvesztés jellemzi

A közállapotokat, közerkölcsöket szüntelen értékvesztés és állandó süllyedés jellemzi, amiben jelentős szerepe van az 1948-as esztendőnek, amikor a kommunista párt átvette Magyarországon a hatalmat - mondta megnyitó beszédében az 1948 - a fordulat éve cím
2008. október 14. kedd 11:33 - Hírextra
A kommunizmus évtizedei nagyban hozzájárultak ahhoz, hogy "1989 után nehezen gyógyul vissza Magyarország", ugyanis az 1948-as év "évtizedekre, de lehet, hogy egy évszázadra meghatározó volt" az ország életére - közölte a Károli Gáspár Református Egyetem és a Kremlinológiai Intézet közös konferenciáján.

Véleménye szerint "a politikai elit és a politikai folyamatok továbbra is bizonytalanok", folyamatos orientációkeresésben van az ország, ezenkívül "mintha Magyarországon még mindig az irodalmi rabnemzetek reflexei működnének". Emiatt a szabadság "nem annyira alkotó tér, mint inkább ijesztő vákuum" - fejtette ki.

A református püspök hozzátette: a múltat feltáró történészi kutatásokra, és az azok eredményeit bemutató konferenciákra nagy szükség van, mert "a múlttal szembe kell nézni", ennek a konferenciának pedig segítenie kell a szembenézést "és a szembenézésben a gyógyulást".
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Belföld témában
Ön megbuktatná a Fidesz-kormányt?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását