2024. április 28. - Valéria

Ukrán film kapta a pécsi fesztivál fődíját

Az ukrán Eva Neymann kapta a 4. Moveast Nemzetközi Filmfesztivál fődíját: az alkotó A folyónál című film rendezéséért kiérdemelt Arany Benjámint és az elismeréssel járó tízezer eurót a hétfői díjkiosztó ünnepségen vehette át Pécsett.
2008. október 13. hétfő 18:40 - Hírextra
Ugyancsak Eva Neymann filmjét találta a legjobbnak a Filmkritikusok Nemzetközi Szövetsége, a FIPRESCI, valamint a Nemzetközi Filmklub Szövetség, a FICC, mely Magyarországon első alkalommal ítélte oda a Don Quijote-díjat. A diákzsűri elismerését a lengyel Lukasz Palkowski kapta Rezervátum című alkotásáért.

A bíráló bizottságok külön említették a macedón Igor Ivanov Felfordulva, valamint a magyar Gigor Attila A nyomozó című filmjét.

A Pécsi Filmünnep hagyományait folytató, október 7. és 14. között zajlott seregszemlére 14 ország elsőfilmes rendezőinek 34 alkotását nevezték, ebből 12 került be a versenyprogramba.

A fesztivált szakmai- és közönségtalálkozók, filmtechnikai bemutatók színesítették, utóbbiak keretében az érdeklődők megismerhették a médiatechnikával foglalkozó legjelentősebb cégek által kínált kamerákat, vágóprogramokat, s egyéb, a filmkészítéshez szükséges eszközöket.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Kultúra témában
Szeret színdarabokat látogatni?
Rajongok a színházért!
Amennyiben időm és pénztárcám engedi, igazán örömmel teszem!
Évente egyszer-egyszer megesik
Évek óta nem voltam színházban, de szeretnék eljutni
Évek óta nem voltam színházban és nem is érdekel a dolog
Soha nem voltam színházban és nem is érdekel a dolog
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását