2024. április 29. - Péter

Jazz-november Szegeden

Neves hazai és külföldi fellépőket hallhat a közönség november 8-án és 9-én a Szegedi Jazz Napokon; a magyar dzsesszélet elismert képviselői mellett Randy Weston, David Sánchez és Carl Palmer játékát is élvezhetik majd a műfaj rajongói- közölte pénteken a
2008. október 10. péntek 20:22 - Hírextra
A Private Music vezetője elmondta: az idei koncertekkel is igyekeznek minőségi muzsikát kínálni a közönségnek. November 8-án, szombaton este Nagy János Free Style Quintetjének koncertjével indul majd a program a felújított és pár hete átadott, egykori szegedi Ifjúsági Házban.
Őket követi a Magyar Jazz Quartet Szakcsi Lakatos Bélával a zongoránál, a szaxofonon Csepregi Gyulát, a kontrabasszus-gitáron Vasvári Pált, a dobokon pedig Szende Gábort hallhatják a dzsessz szerelmesei.

A külföldi vendégek sorát ezúttal a fekete-afrikai dzsessz egyik legautentikusabb képviselője, Randy Weston nyitja. A Szegedi Jazz Napok idei programja egyébként a 82 éves amerikai zenész művészete előtt tiszteleg.

Szombaton éjféltől egy olyan "Jam Session" buliban vehetnek részt az érdeklődők, melyet a húszéves Bolla Gábor Quartetje vezet, de ott lesz mások mellett Szakcsi Lakatos Róbert, Orbán György és Balázs Elemér is.

Vasárnap este Kőszegi Imre együttese lép színpadra. Őket követi a David Sánchez Quartet. A Grammy-díjas zenész, akit az elmúlt idők egyik legjelentősebb tenorszaxofonosának tartanak, európai turnéja keretében először jár Magyarországon.

A fesztivált a brit Carl Palmer Band zárja. Az Emerson, Lake & Palmer és az Asia egykori dobosa saját együttesével, új szerzeményei mellett a legnagyobb Emerson-számokkal érkezik majd - hangsúlyozta Drienyovszki András.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Kultúra témában
Szeret színdarabokat látogatni?
Rajongok a színházért!
Amennyiben időm és pénztárcám engedi, igazán örömmel teszem!
Évente egyszer-egyszer megesik
Évek óta nem voltam színházban, de szeretnék eljutni
Évek óta nem voltam színházban és nem is érdekel a dolog
Soha nem voltam színházban és nem is érdekel a dolog
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását