2024. május 5. - Györgyi

Elkészültek az első Pitt-házak

Elkészültek az első házak Brad Pitt New Orleans-i újjáépítési alapítványának jóvoltából.A Make It Right (Csináld jól) program a déli város alsó 9. kerületét szeretné ismét benépesíteni, amelyet szinte teljesen elsöpört a 2005-ben pusztító Katrina-hurrikán
2008. október 10. péntek 14:48 - Hírextra
Pitt és élettársa, Angelina Jolie magánvagyonukból ötmillió dollárt (978 millió forint) ajánlottak fel a környezetbarát otthonok létrehozására. A 150 ház megépítésének tervét tavaly decemberben hozta nyilvánosságra a népszerű hollywoodi filmsztár.

Pitt és családja a héten személyesen is ellátogatott az egyenként 150 ezer dollárból (30 millió forint) felépített első hat házhoz. Az energiaspórolósra tervezett, például napelemekkel ellátott épületeket közel 2,5 méter magas betoncölöpökre állították az árvízkárok kivédésére.

A lakásokhoz olyanok juthattak hozzá, akik képesek fizetni a biztosítást és az adót, a házak havi rezsijét azonban a családok bevételéhez igazították, és a Pitt-alapítványra befolyó összegekből támogatják.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Sztárhírek témában
Ön követi a Való Világ hatodik szériáját?
Ezzel kelek és fekszem!
Bele szoktam pillantani, ha időm engedi
Rá-ránézek, de nem foglalkoztat különösebben
Nem nézem
Nem nézem és ellenzem is, népbutításnak tartom!
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását