2024. április 26. - Ervin

Szombathely vitte a pálmát

A városok kategóriájában Szombathely, a községek közül pedig a Zala megyei Gelse végzett az első helyen 2008. évi Virágos Magyarországért Környezetszépítő Versenyben, melynek díjkiosztó ünnepségét pénteken Szombathelyen tartották.
2008. október 10. péntek 14:51 - Hírextra
Az idei országos versenybe 337 település nevezett be, a szombathelyi díjkiosztón közel száz települést jutalmaztak. A miniszterelnök különdíját idén Sárospatak és a Nógrád megyei Csesztve kapta, a egy-egy oklevelet és vázát Dobrev Klára, a kormányfő felesége adta át.

Jövőre Szombathely és Gelse képviselheti Magyarország az Entente Florale Europe elnevezésű európai környezetszépítő verseny döntőjében.

A Virágos Magyarországért versenyt 1994-ben hirdették meg először, az első évben még csak 69 település jelentkezett, azóta viszont igazi mozgalommá vált, amely évente kétmillió embert képes megmozdítani.

Szombathely városa 1997-ben kapcsolódott a versenyhez és szinte minden évben elismerésekben részesült. Idén a környzetszépítő verseny zsűrije kiemelt figyelmet fordított a települések zöldfelületeinek gondozására, fenntartására, a fatelepítésekre, a virágfelületek ápolására, a település tisztaságára, az utcabútorok karbantatására, a játszóterek korszerűsítésére és a szökőkutak üzemeltetésére.

Szombathely mellett szólt az is, hogy egy civil egyesület már hatodik éve rendezi meg a Herényi Virágút programsorozatát, illetve megszervezték a Virágos Szombathelyért elnevezésű versenyt, melybe nevelési és oktatási intézményeket vontak be, az ifjúságot is megmozgatva. A szakértőkből álló zsűri az első díjjal a város főterének színvonalas felújítását, virágosítását is elismerte.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Kultúra témában
Szeret színdarabokat látogatni?
Rajongok a színházért!
Amennyiben időm és pénztárcám engedi, igazán örömmel teszem!
Évente egyszer-egyszer megesik
Évek óta nem voltam színházban, de szeretnék eljutni
Évek óta nem voltam színházban és nem is érdekel a dolog
Soha nem voltam színházban és nem is érdekel a dolog
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását