2024. május 17. - Paszkál

Dávid Ibolya sajnálja, hogy Vas János külső nyomásra kilépett a frakcióból

A Magyar Demokrata Fórum elnöke megdöbbenéssel és sajnálattal veszi tudomásul, hogy Vas János – engedve a külső nyomásnak – kilépett a párt parlamenti frakciójából - írta az MTI-hez pénteken eljuttatott közleményében Dávid Ibolya, aki leszögez
2008. október 10. péntek 16:00 - Hírextra
A pártelnök szerint a képviselő személyében egy felkészült, nagy tudású embert ismertek meg, de megértik, hogy személyes egzisztenciáját nem kívánja kockára tenni, "egymagában nem kíván szembeszállni a magyar politikába lépten-nyomon beavatkozó, azt befolyásolni, irányítani kívánó pénzügyi oligarchákkal".

A Magyar Demokrata Fórum "függetlenségi harca", amely az elmúlt hetekben a magyar demokrácia történetének legsúlyosabb ügyét, az úgynevezett megfigyelési ügyet dobta felszínre, valójában a politika függetlensége és az abba beavatkozni kívánó pénzügyi körök küzdelme - írta az MDF elnöke.

A politikus szerint az elmúlt napok eseményeinek egyetlen figyelmeztető üzenete van a magyar politika, a magyar demokrácia számára: aki szembeszáll a politikát befolyásolni akaró pénzügyi oligarchákkal, az komoly kockázatot vállal, és olyan erőkkel néz szembe, amelyek nem riadnak vissza semmilyen eszköztől sem.

Dávid Ibolya kijelentette: az MDF a legfrissebb események ellenére is csak egyetlen választ tud adni erre: "nem félünk"! Mint írta, nem hajlandóak feladni konzervatív politikájukat, elveiket és nem hajlandóak feladni a korrupció elleni küzdelmet.

Ebben a küzdelemben szövetségeseink a választók, ellenfeleink pedig azok a milliárdos "üzletemberek", akik azt gondolják, hogy Magyarország, a magyar demokrácia pusztán a saját "üzletük". Márpedig ezen az "üzleten" veszíteni fognak - zárul a közlemény.

Schmuck Andor, a Tisztelet Társaságának ügyvezetője szerdán jelentette be, hogy a továbbiakban nem működnek együtt az MDF-fel, ezért felszólították az általuk delegált Vas Jánost, hogy lépjen ki a frakcióból. Az MDF és a Tisztelet Társasága 2006-ban kötött választási megállapodást, utóbbi szervezet ez alapján delegálhatta a demokrata fórum listájáról Vas Jánost a parlamentbe.
Az MTI-nek pénteken telefonon sikerült utolérnie Vas Jánost, de a képviselő nem akart nyilatkozni.
Vas János kilépésével kilenc főre csökken az MDF eredetileg 11 fős képviselőcsoportja, hiszen múlt hét hétfő óta az MDF-ből kizárt Almássy Kornél már független képviselőként dolgozik a parlamentben.

A házszabály szerint akkor szűnik meg egy képviselőcsoport, ha tagjainak száma tíz fő alá csökken. Boross Péter, az MDF képviselője, volt miniszterelnök szerdán azt mondta az újságíróknak, hogy tíz fővel még létezik, kilenccel megszűnik a képviselőcsoport.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Belföld témában
Ön megbuktatná a Fidesz-kormányt?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását