2024. április 26. - Ervin

Vissza a tanárok becsületét!

A Fidesz felszólítja az Oktatási Minisztériumot és Hiller István szakminisztert, hogy adja vissza a tanárok kezébe azokat a lehetőségeket, amelyekkel megfelelően gyakorolhatják hivatásukat - közölte a párt az MTI-vel hétfőn.
2008. július 7. hétfő 12:46 - Hírextra
A párt nyilatkozatát Schmitt Pál Péter, a Polgári Fiatalok Egyesületének elnöke, Tarlós István, a Fővárosi Fidesz-KDNP frakció vezetője és Pesti Imre országgyűlési képviselő írta alá. Tarlós István és Pesti Imre is a Polgári Fiatalok Egyesületének tiszteletbeli elnöke.

Véleményük szerint "a legutóbb napvilágra került tanárverések, valamint a tanintézmények falain belül ugrásszerűen megnövekvő erőszakhullám egyenes és kiszámítható következménye a 2002-óta zajló, a jelenlegi szocialista vezetés ellenére is liberális színezetű oktatáspolitikának."

A képviselők hangsúlyozzák, hogy az átalakítások lényegében kivették a tanárok kezéből az összes fegyelmezési lehetőséget, olyan szabályok közé szorítva az iskolákat és a szülőket, amelyek lehetetlenné teszik a diákok nevelését.

Ha a kormány nem képes biztosítani, hogy a tanulás évei a diákok és a pedagógusok számára egyaránt zavartalanok legyenek, nem beszélhetünk uniós felzárkózásról, de jogállamról is alig - fogalmaznak.

Schmitt Pál Péter, Pesti Imre és Tarlós István szerint a pedagógus kompetenciájának növelése az egyetlen eszköz arra, hogy az iskola a tanulás mellett újra a nevelés meghatározó színterévé váljon, és a közösség érdekei ne sérüljenek egy-egy problémás gyerek miatt.

Érdemesnek tartják újragondolni, hogy a diákok értékelését és minősítését a pedagógus végezhesse el, továbbá javasolják a testnevelési órák számának növelését a felesleges energiák levezetésére - olvasható a közleményben.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Belföld témában
Ön megbuktatná a Fidesz-kormányt?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását