2024. május 23. - Dezső

Ma jár le az ajánlószelvények leadási határideje

Ma délután négy óráig kell leadniuk a június 7-ei európai parlamenti (EP) választáson listát állítani szándékozó pártoknak a legalább 20 ezer érvényes ajánlószelvényt az Országos Választási Bizottságnál (OVB).
2009. május 8. péntek 07:45 - HírExtra
Az EP-választáson azok a pártok állíthatnak listát, amelyek összegyűjtöttek 20 ezer érvényes ajánlást a választópolgároktól.

A pártoknak az ajánlószelvények leadásával legkésőbb május 8-án 16 óráig kell bejelenteniük a listájukat, egyúttal meg kell nevezniük a listán szereplő jelöltjeiket. Egy-egy párt listáján legfeljebb 66 jelölt szerepelhet, de a szavazólapra csak 22 kerül fel. (Magyarország 22 képviselőt küldhet az Európai Parlamentbe.)

A pártoknak előbb nyilvántartásba kellett vetetniük magukat az OVB-nél. Eddig 26 párt vetette magát nyilvántartásba, köztük valamennyi parlamenti párt.

Eddig a Jobbik és az MSZP listáját vette nyilvántartásba az OVB, az MDF, az SZDSZ, a Fidesz-KDNP, a Magyar Kommunista Munkáspárt, valamint a Lehet Más a Politika és a Humanista Párt ajánlásainak ellenőrzése még tart.

Az ajánlás csak akkor érvényes, ha azon szerepel a jelölt és a jelölő szervezet neve (közös jelölésnél mindegyik szervezet neve), az ajánlást tevő választópolgár neve, címe, személyi azonosító száma, valamint aláírása.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Belföld témában
Ön megbuktatná a Fidesz-kormányt?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását