2024. május 14. - Bonifác

Nem indul eljárás a közgyűlés elnöke ellen

A Csongrád Megyei Közgyűlés csaknem egyórás zárt ülésén csütörtökön elutasította azt az ellenzéki indítványt, amely fegyelmi eljárás indítását javasolta Magyar Anna fideszes elnök ellen a megyei önkormányzat épületében szeptember 24-én történtekkel kapcso
2008. október 9. csütörtök 14:46 - Hírextra
A zárt ülés előtt Magyar Anna elnök egy nyilatkozatot olvasott föl, mely szerint közte és Csonkáné Balda Ilona főjegyző között a megyeházán egy szakmai kérdésben indulatos vita alakult ki, a történtekről azonban "a valóságtól igen távolálló" sajtóhírek jelentek meg.

Nem ütött meg senki senkit, nem volt pofon, nem kellett senkit a földről felsegíteni és a főjegyző sem kiáltott segítségért - foglalta össze a történtekkel kapcsolatos, a főjegyzővel kialakított közös álláspontját a politikus ügyvédeik jelenlétében.

Magyar Anna kijelentette, az esettel kapcsolatos valótlan állításokat megjelentető sajtóorgánumokkal szemben sajtó-helyreigazítási eljárást kezdeményezett és jogi útra tereli az ügyet, mert "nem lehet büntetlenül lejáratni senkit, még egy megyei elnököt és egy főjegyzőt sem".
Az elnök hozzátette: Csongrád megye érdekében ő és a főjegyző is folytatni kívánja munkáját a megyeházán.

Kozma József, az MSZP-SZDSZ-frakció vezetője, aki a fegyelmi eljárást kezdeményezte, az ülést követő sajtótájékoztatóján közölte, az eset kivizsgálása érdekében a frakció egyik tagja feljelentést tett az ügyészségen.

A frakcióvezető szerint mindenképpen tisztázni kell, mi volt az a kérdés, amely miatt a vita kirobbant az elnök és a főjegyző között.

A közgyűlés fideszes többsége el kívánta kerülni azt, hogy kiderüljön pontosan mi történt szeptember 24-én a megyeházán és mi vezetett ezekhez az eseményekhez. Pedig többek között az érintettek egymásnak ellentmondó, sajtóban megjelent nyilatkozatai miatt szükség lenne erre - fogalmazott a politikus.

A közgyűlés a rendkívüli ülésen tárgyalta az önkormányzat szervezeti és működési szabályzatának módosítását is. A javaslatot, mely szerint az a főjegyző és az aljegyző egyidejű, tartós távolléte esetén az önkormányzati és jogi osztály vezetője elláthatja mindkettőjük feladatát - több fideszes képviselő tartózkodása és az MSZP-SZDSZ-frakció tagjainak ellenszavazata miatt - nem fogadta el a testület.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Belföld témában
Ön megbuktatná a Fidesz-kormányt?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását