2024. május 2. - Zsigmond

A Fővinform hírei most indulóknak

A paraméterkönyv bevezetésének második ütemében a BKV összehangolta a metrók indulási és érkezési idejét a felszíni közösségi közlekedéssel (összehangolt menetrend). Alaposan oda kell figyelniük a munkába és iskolába indulóknak, mert mintegy 700 változás
2008. szeptember 9. kedd 09:21 - Hírextra
Az utazás előtt érdemes tájékozódni azokon a végállomásokon, ahol jelentősebb végállomási átrendezés történt: pl. a Moszkva téren, a Szentlélek téren, Rákoskeresztúr városközpontban, az Örs vezér tere déli oldalán. Elkél a figyelem Kőbánya városközpontban, az Árpád hídi metróállomásnál és a Kosztolányi Dezső térnél is!

A változásokról informálódhatnak a BKV honlapjáról (www.bkv.hu), telefonon a 258-4636-os számon (mobilon 06-1-bkv-info), az ingyenes tájékoztató kiadványból, ill. a bérletpénztárakban és az ügyfélszolgálatnál.

Forgalom-Jelzőlámpák-Események

Baleset történt Kispesten a Derkovits Gyula utca-Vak Bottyán utca találkozásánál! Az utat lezárták, a forgalmat az Üllői út-Lakatos út útvonalra terelik el, így a 182-es és a 184-es buszok is erre tesznek kerülőt!

Befejezték a helyszínelést, megszűnt a forgalmi akadály a XVIII. kerületben a Nefelejcs utca-Lakatos út kereszteződésben!

Lelassult a haladás többek között az autópályák fővárosi szakaszán a városközpont felé, a Petőfi hídon Pest felé, a Lágymányosi hídon, a Margit híd-Margit körút útvonalon, a Kiskörúton az Astoria felé, a József Attila utca-Lánchíd útvonalon, a Soroksári úton befelé, Budán a Mészáros utcában és tovább az Alagútban, valamint a Közraktár utcában a Pesti Alsó rakpart irányában!

Főbb Hírek

A Fehérvári úton a Hengermalom útnál jelentősen leszűkül az útpálya a városközpont felé vezető oldalon, mert vízvezetéket javítanak.

Szintén a XI. kerületben a Bercsényi utcát ideiglenesen egyirányúsították az Október huszonharmadika utca felől a Karinthy Frigyes út felé közműépítés miatt. A 33-as és a 33E autóbuszok (régi 3-as, 3gy) Nagytétény felé nem érintik a Bercsényi utcát, helyette a Budafoki úton járnak.

A MARGIT híd budai lehajtójánál csak egy sávban lehet haladni az Árpád fejedelem útja, illetve az Üstökös utca felé ugyancsak közműépítés miatt. Az ÜSTÖKÖS utcában is korlátozásokra kell számítani.

A Várba vezető HUNYADI JÁNOS úton felújítják az útburkolatot, az útszűkületek miatt nem lehet parkolni.

A KRISZTINA körutat teljes szélességben lezárták a Dózsa György tér és a Szarvas tér között, a forgalmat az ideiglenesen kétirányúsított Attila útra terelik át.

A HŰVÖSVÖLGYI úton továbbra is irányonként egy sávban halad a forgalom a Vadaskerti utca és a Szerb Antal utca között, valamint a Furulya utca közelében.

Újpesten a BAROSS utcát felújítják a Fóti út és az Erdősor út közötti szakaszon, ezért útszűkületekre számítsanak, esetenként jelzőőrök irányítják a forgalmat.

Kőbányán a Kada utcát lezárták a Cserkesz utcánál, valamint ideiglenesen egyirányúsították a Maglódi út felől a Sörgyár utcáig gázvezeték-építés miatt. A 85-ös gyors és a 95-ös autóbuszok az Örs vezér tere, illetve Pestszentlőrinc, Gyömrői út irányában, a 217-es autóbuszok Szarvas csárda tér felé módosított útvonalon viszik az utasokat.

Rákospalotán a SZÉCHENYI úton felújítják a csatornát az Opál utca és a Vasutastelep utca között, jelzőlámpa szabályozza a váltakozó irányú forgalmat. A Vasutastelep utcai kereszteződésnél lezártak több sávot, többek között M3-as autópálya bevezető szakasza felé haladó sávot is. Az autópálya kivezető szakaszára kerülő úton lehet felhajtani.

A XVII. kerületben a FERIHEGYI úton a Pesti út és a Kaszáló utca között közművet javítanak, ezért útszűkületre kell számítani.
Forrás: Fővinform
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Belföld témában
Ön megbuktatná a Fidesz-kormányt?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását