2024. május 4. - Mónika, Flórián

Zsidó ünnep Vácon

A nemrég átadott, felújított váci zsinagógában rendezik a harmadik zsidó kulturális fesztivál programjainak többségét november 8-án és 9-én a Duna-parti városban - közölte a főszervező szerdán az MTI-vel.
2008. október 8. szerda 15:50 - Hírextra
Turai János, a helyi hitközség elnöke elmondta, hogy az események sora a műemléképületben kóser szendvicspartival veszi kezdetét, majd a váci zsidóság történetéről hallhatnak az érdeklődők előadást. Ebből kiderül, hogy zsidók már a török időkben is éltek Vác környékén, kereskedőként az itteni vásárokra hordták eladni főleg bőr- és szőrme portékájukat.

A művelődési házban zsidó tradicionális süteményeket kínálnak, köztük a régi receptek alapján készülő kalácsot, fánkokat, valamint a diót és mákot tartalmazó flódnit - tette hozzá.

A fesztivál kiemelkedő eseménye lesz a Láthatatlan kéz című zenés történelmi produkció, amely a zsidóság históriáját eleveníti fel klezmer és modern dzsesszdallamok kíséretében. A darabot a Budapesti Nyári Zsidó Fesztiválon már láthatta a közönség a Ruttkai Színház előadásában - hívta fel a figyelmet Turai János.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Kultúra témában
Szeret színdarabokat látogatni?
Rajongok a színházért!
Amennyiben időm és pénztárcám engedi, igazán örömmel teszem!
Évente egyszer-egyszer megesik
Évek óta nem voltam színházban, de szeretnék eljutni
Évek óta nem voltam színházban és nem is érdekel a dolog
Soha nem voltam színházban és nem is érdekel a dolog
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását