2024. április 18. - Andrea, Ilma

Tagokat keres az unió zenekara

Az Európai Unió Ifjúsági Zenekara (European Union Youth Orchestra, EUYO) tagfelvételt hirdet a 2009/2010-es évadra - közölte az MTI-vel a KultúrPont Iroda. Az együttesbe olyan 14 és 24 év közötti fiatalok jelentkezhetnek, akik az Európai Unió tagállamaina
2008. október 8. szerda 15:53 - Hírextra
A 2009/2010-es évadban is Vladimir Ashkenazy lesz a zenekar igazgatója, de dolgozik az együttes Andrew Litton karmesterrel és Sir Colin Davisszel is. A zenekar ellátogat Ausztriába, Hollandiába, Olaszországba, Svájcba, Németországba és más országokba is.

Magyarországon a jelentkezők meghallgatását a KultúrPont Iroda szervezi. A meghallgatás 2009 februárjában várható, a jelentkezéseket 2008. december 15-ig adhatják be az érdeklődők.
Az Európai Unió Ifjúsági Zenekarát 1976-ban alapították az Egyesült Királyságban. Az EUYO minden évben meghallgatások segítségével választja ki azt a 140 fiatal muzsikust, akik egy évig hangszeres zenére szakosodott professzorokkal dolgozhatnak együtt, illetve világhírű karmesterekkel és szólistákkal léphetnek fel a világ híres koncerttermeiben.

A 2008/2009-es évadban a zenekarnak három magyar tagja is volt: Mohai Bálint fagottos, Spáth Viktor trombitás és Zámbó Kristóf Attila nagybőgős. A tartalékosok közül Magyarországon választották ki Acsai Tímea fuvolást, Bartányi Flóra nagybőgőst, Kis Bernadett brácsást, Matuska Réka hegedűst, Móga Éva hegedűst, Cordula Schnorr fuvolást, Siket István trombitást és Valkó Béla csellistát.
Az Európai Unió Ifjúsági Zenekarában 2003-ban vett részt először magyar zenész.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Kultúra témában
Szeret színdarabokat látogatni?
Rajongok a színházért!
Amennyiben időm és pénztárcám engedi, igazán örömmel teszem!
Évente egyszer-egyszer megesik
Évek óta nem voltam színházban, de szeretnék eljutni
Évek óta nem voltam színházban és nem is érdekel a dolog
Soha nem voltam színházban és nem is érdekel a dolog
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását