2024. május 4. - Mónika, Flórián

Mi van veled Kormányzati Negyed?

A kormány a vonatkozó országgyűlési határozat ellenére sem számolt el a kormányzati negyedre fordított mintegy tízmilliárd forinttal, négy hónapos késés után csupán egy tájékoztatót készített - közölte Balsai István (Fidesz) országgyűlési képviselő szerda
2008. október 8. szerda 16:13 - Hírextra
A tájékoztatóban nincs semmilyen elszámolás, semmilyen olyan információ, ami eddig ne lett volna ismert - fejtette ki az ellenzéki politikus.Balsai István hangsúlyozta: a kormány tájékoztatójából az állapítható meg, hogy komoly takargatnivalója lehet a kabinetnek e kérdésben.

A képviselő kitért arra, hogy a kormány ebben a tájékoztatóban azt állítja: nemhogy elpazaroltak volna 10 milliárd forintot, de "nagyon jó boltot kötöttek".

Ugyanakkor a MÁV-tól több mint 8 milliárdért vásárolt ingatlan azóta is ott áll, semmilyen jövője nincs, sem városrendezési, sem területi, szabályozási terv nem született. Sem befektetőknek, sem beruházónak értéket nem képvisel - szögezte le Balsai István. Hozzátette: az is kiderült, illetve megerősítést nyert, hogy már azután, hogy leállították "ezt a befuccsolt vállalkozást", további 300 millió forintot költöttek tanácsadásra és olyan újabb szerződésekre, amelyek húszmillió forint jutalmat is tartalmaztak.

Az ellenzéki képviselő szerint teljesen világos, hogy felesleges pénzkidobás történt.Felidézte: Cser-Palkovics András képviselőtársával még a júniusi határidő lejárta előtt vizsgálóbizottság felállítására tettek javaslatot, ez azonban azóta is ott fekszik az Országgyűlés asztalán. Közölte: azt várják, hogy a parlament már a jövő héten, legalább a bizottsági előkészítés szintjén, foglalkozzon kezdeményezésükkel.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Belföld témában
Ön megbuktatná a Fidesz-kormányt?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását