2024. május 9. - Gergely

Adatgyűjtés: ismeretlen tettes

Személyes adatokkal való visszaélés bűntette miatt rendelt el nyomozást ismeretlen tettes ellen az úgynevezett adatgyűjtési ügyben a Központi Nyomozó Főügyészség - közölte a főügyészség szóvivője szerdán az MTI-vel.
2008. október 8. szerda 16:10 - Hírextra
A nyomozást még hétfőn rendelték el a Demeter Ervin és Répássy Róbert fideszes politikusok által tett, az ügyészség által egyesített feljelentések nyomán - mondta el Fazekas Géza, akit a Népszabadság szerdai cikke nyomán keresett meg az MTI.

Demeter Ervin hivatali hatalommal való visszaélés, míg Répássy Róbert személyes adatokkal való visszaélés és más bűncselekmények miatt tett feljelentést - közölte Fazekas Géza.
Az ügyben - mint azt kedden Török Zsolt közölte - az MSZP hivatali visszaélés bűntettének gyanúja miatt tesz feljelentést a Központi Nyomozó Főügyészségen.

Az MSZP országgyűlési képviselője akkor azzal indokolta kezdeményezésüket, hogy ha a fideszes országgyűlési képviselők hivatalos személynek minősülnek, és ebben a mivoltukban szereztek tudomást arról, hogy valaki országgyűlési képviselőket hallgatott le, akkor kötelességük lett volna feljelentést tenni.

Cser-Palkovics András, a Fidesz helyettes szóvivője kedden közölte: Török Zsolt immár sokadik szánalmas kísérlete sem tudja feledtetni, hogy a kormány lebukott: politikai célokra használták fel a titkosszolgálatokat, és lehallgattak két fideszes országgyűlési képviselőt.A közlemény szerint a Fidesz feljelentést tett a Legfőbb Ügyészségen ezért, Török Zsoltnak pedig eddigi kijelentései miatt bíróság előtt kell felelnie.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Belföld témában
Ön megbuktatná a Fidesz-kormányt?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását