2024. június 2. - Kármen, Anita

Hazánk is elítéli az atomrobbogatást

A Külügyminisztérium megütközéssel értesült a hétfő reggel végrehajtott észak-koreai nukleáris kísérletről, Magyarország a nemzetközi közösség felelős tagjaként felszólítja a KNDK-t, hogy haladéktalanul szüntesse be minden nukleáris tevékenységét - közölte a tárca szóvivője az MTI-vel.
2009. május 25. hétfő 16:15 - HírExtra
Az észak-koreai nukleáris kísérlet az ENSZ BT 1718. számú határozatának szándékos megsértését jelenti, és komoly fenyegetést jelent nem csupán az északkelet-ázsiai régió, hanem az egész világ békéjére és biztonságára - olvasható Mátrai Zsuzsanna külügyi szóvivő közleményében.

A kommüniké szerint "Magyarország a nemzetközi közösség felelős tagjaként felszólítja a KNDK-t, hogy - vonatkozó nemzetközi kötelezettségeit tiszteletben tartva - haladéktalanul szüntesse be minden nukleáris tevékenységét, s késlekedés és feltételek nélkül térjen vissza a helyzet békés megoldását célzó pekingi hatoldalú tárgyalási folyamat keretei közé".

Észak-Korea hétfőn kísérleti atomrobbantást hajtott végre, majd rövid hatótávolságú rakétákkal végzett kísérletet. A nemzetközi közösség - köztük az Egyesült Államok, az Európai Unió, Oroszország és Kína - szinte egyöntetűen elítélte vagy aggodalomra okot adónak nevezte a nukleáris kísérletet. A phenjani atomkísérlet miatt hétfő délután rendkívüli ülést tart az ENSZ Biztonsági Tanácsa.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Belföld témában
Ön megbuktatná a Fidesz-kormányt?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását