2024. április 19. - Emma

Kifestett kukásautók

Több mint 400 pályázat érkezett a Fővárosi Közterületfenntartó (FKF) Zrt. által kiírt gyermekrajzpályázatra. Az akció célja az volt, hogy a köztisztasági szolgáltatásokat, a kukásautókat emberközelivé tegye és felhívja a gyerekek figyelmét a környezet meg
2008. október 8. szerda 13:48 - Hírextra
Olyan rajzokkal nevezhettek az 5-10 éves, nemcsak fővárosi gyerekek az FKF Zrt. pályázatára, amelyek hulladékgyűjtést, köztisztasági feladatokat, útkarbantartást ábrázolnak.

A zsűri tagjai Bartos Erika grafikusművész, Debre Krisztina riporter és Rékasi Károly színművész voltak. Gyermekes szülőként mindhárman örömmel vállalták ezt a feladatot, mivel fontosnak tartják, hogy saját csemetéiket is megismertessék a környezettudatos szemléletmóddal.

Ahogyan Bartos Erika mondta, sok elgondolkodtató, ötletgazdag alkotás érkezett be a zsűrihez. A legtöbb rajzon a szelektív hulladékgyűjtéssel kapcsolatos témák láthatók. A fő motívumok egyike a kukásautó.

Végül 50 alkotást díjaztak a 400-ból, három különdíjas mű pedig egy-egy kukásautót díszít októberben és novemberben. Az autókon felnagyítva láthatók majd az eredeti gyerekrajzok.
A három győztes, akiknek a fővárosiak ősszel láthatják alkotásait a kukásautókon: Jankó Borbála (4 éves), Pap Máté (8 éves) és Póta Fruzsina (9 éves).
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Sztárhírek témában
Ön követi a Való Világ hatodik szériáját?
Ezzel kelek és fekszem!
Bele szoktam pillantani, ha időm engedi
Rá-ránézek, de nem foglalkoztat különösebben
Nem nézem
Nem nézem és ellenzem is, népbutításnak tartom!
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását