2024. május 2. - Zsigmond

Több pályázat is benyújtható lett volna

Salgótarján önkormányzatának gazdálkodása stabil, ugyanakkor nem elég felkészült az uniós pályázatokban - közölte sajtótájékoztatón szerdán Salgótarjánban az Állami Számvevőszék (ÁSZ) főigazgató-helyettese.
2008. október 8. szerda 13:45 - Hírextra
Sepsey Tamás ismertette: a likviditási mutatók alakulása megnyugtató, stabil gazdálkodásra utal. "Átgondolásra érdemesnek" nevezte ugyanakkor az önkormányzat hitelfelvételi gyakorlatát, mivel Salgótarjánnak a vizsgált időszakban folyószámla hitele nem volt, a drágább, rövid lejáratú viszont 192 millió, 190 millió, illetve 400 millió forint.

A pontosabb tervezésre is felhívta a figyelmet Sepsey Tamás, ugyanis a nógrádi megyei jogú városban 2005-ben, 2006-ban és 2007-ben is hiánnyal terveztek, majd év végére a tervezett hiány eltűnt, a bevételek fedezték a kiadásokat.

Kijelentette: nem volt eredményes az önkormányzat felkészültsége az uniós pályázatok tekintetében, mindössze öt pályázatot adott be. Hozzátette: volt olyan megyei jogú város, amelyik 35-öt, ugyanakkor olyan fővárosi kerület is, amelyik egyet sem nyújtott be.

Székyné Sztrémi Melinda (Fidesz) polgármester arra hívta fel a figyelmet, hogy két önkormányzat munkáját vizsgálta az ÁSZ, mivel 2006 októberében kicserélődött a városvezetés, és új a jegyző is.
Közölte: a feltárt hiányosságok alapján intézkedési tervet készítenek, amelyet eljuttatnak az ÁSZ-nak is.Az ellenőrzés tapasztalatai Salgótarján és az ÁSZ honlapján is olvashatók lesznek.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Belföld témában
Ön megbuktatná a Fidesz-kormányt?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását