2024. május 3. - Tímea, Irma

Győr és a szakképzési támogatás

A győri Térségi Integrált Szakképző Központ (TISZK) létrehozására és szakmai fejlesztésére egymilliárd 256 millió forint támogatást ítélt a városnak a kormányzat. A beruházás a kormány és az Európai Unió társfinanszírozásával valósul meg - közölte Molnár
2008. október 8. szerda 18:45 - Hírextra
"Százszázalékos támogatást nyújt a kormány Győrnek, (...), önrészre nincs szükség" - hangsúlyozta az MSZP-politikus.

A támogatási összeget részletezve elmondta: képzési programokra 400 millió forint támogatást nyert a győri önkormányzat a Társadalmi Megújulás Operatív Program (TÁMOP) pályázatán. Az épületekre, az infrastruktúrafejlesztésre közel 856 millió forint a támogatás a Társadalmi Infrastruktúra Operatív Program (FIOP) pályázatán.

Húsz iskola lesz a szakképző központ tagja, az érintett szakképző intézmények összes tanulólétszáma közelíti a tízezret.A szakképző helyek megmaradnak, de a TISZK-kel egy közös jogi személyű intézmény jön létre, amely a támogatásokat kapja, és az egyes szakmai területeken fejleszti a képzést - magyarázta az államtitkár.

A programtól egyebek között azt várják, hogy kiegyensúlyozottá válik a munkaerő keresletének és kínálatának aránya, és javul a kapcsolat a szakképzésben részt vevő intézmények és a gazdaság szereplői között.

Az a cél, hogy jelentősen szűküljön az a "hatalmas, tátongó rés, ami a munkaerőpiac igényei és a képzés nyújtotta lehetőségek között van" - hangsúlyozta Molnár Csaba.A továbbiakban szólt arról is, hogy a program keretében növelik a gyakorlati képzőhelyek számát, korszerűsítik az eszközöket és mindennek eredményeként javul a képzés színvonala és minősége.

Az MSZP-politikus a sajtótájékoztatón summázta a Győrnek ítélt kormányzati támogatásokat. Elmondta: az elmúlt másfél évben 21,5 milliárd forint támogatást ítélt a kormány a győri pályázatok számára, amelyeket a Széchenyi István Egyetem, számos vállalkozó és az önkormányzat nyújtott be. Azok a programok 2,7 milliárd forint támogatásban részesülnek, amelyeknek az önkormányzat a projektgazdája. Ilyen projekt a győri Széchenyi tér felújítása, a TISZK-program és az autóbuszprojekt. További 6,8 milliárd forint támogatást ítélt a kormány a nagytérségi hulladékgazdálkodási programnak, amelynek Győr város a gesztora.

Ezek az adatok cáfolják azt az állítást, hogy Győr kevesebb támogatást kap, mert fideszes politikusok vezetik a várost - hangoztatta Molnár Csaba.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Belföld témában
Ön megbuktatná a Fidesz-kormányt?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását