2024. május 2. - Zsigmond

Mindenki közpénzen kampányol?

Évente hatvanmillió forintjába kerül a Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Önkormányzatnak a Kulcs című havilap, amelynek legutóbbi számának több írása a március 9-i népszavazásra feltett kérdésekre adandó igen válaszokra buzdít - mondta Kormos Dénes, a megye önk
2008. március 6. csütörtök 16:24 - Hírextra
Közpénzen kampányol a Fidesz, a Kulcs című napilap fejlécén ugyanis az olvashat, hogy az a Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Önkormányzat lapja, ezzel szemben a februári szám több írása arról szól, hogy miért kell igennel válaszolni a március 9-i népszavazáson - mondta Kormos Dénes.

Tájékoztatása szerint az MSZP a népszavazási kampányban arra törekedett, és törekszik, hogy elmondja az embereknek a nem mellett szóló érveit, "ezt tisztességesen betartottuk".
A másik oldalon ezzel szemben olyan eszközök jelennek meg, amelyek egy normális demokráciában elfogadhatatlanok, ezeket vissza kell utasítani - tette hozzá, megjegyezve: - egy feszített megyei költségvetésben vajon mi szükség van egy, a megyét bemutató és népszerűsítő kiadványra, amely évente 60 millió forintba kerül, és amelyet inkább saját céljaira használ a megye vezetése.

A megyei közgyűlésben ellenzékben lévő MSZP-frakció vezetője megjegyezte: az a 60 millió forint, amit az önkormányzat a kiadványra fordít évente, elegendő lenne pályázati önrészre, amivel mintegy 700 millió forintos fejlesztést lehetne megvalósítani a megyében.

A megyei önkormányzat fideszes vezetése a megye pénzét direkt politikai eszközökre, kampányra fordítja, ez elfogadhatatlan - tette hozzá Kormos Dénes.

Határozottan visszautasítjuk a közpénzen való kampányolás vádját - közölte az MTI-hez eljuttatott nyilatkozatában Ódor Ferenc, a megyei önkormányzat és a Fidesz megyei elnöke.

Mint mondta: a Kulcs Magazin a Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Önkormányzatot és intézményeit bemutató, tájékoztató jellegű kiadvány. "Úgy érzem, jogunk és kötelességünk a megyében élő embereket korrekt módon tájékoztatni, melyet ez a lap meg is tesz" - tette hozzá.

Ódor Ferenc megjegyezte: elkerülhetetlen egy közéleti magazin életében az, hogy abban újságírók jól elkülönített részen, - például a kommentár rovatban - "saját véleményüknek adjanak hangot, mivel a véleménynyilvánítás szabadsága mindenkinek jár", a hátoldalon megjelent hirdetés, pedig fizetett politikai hirdetés.

Úgy gondolom a politikai vitákra szükség van, de a mondvacsinált, megfelelő alapot nélkülöző vádakat ezúton visszautasítom - szögezte le Ódor Ferenc.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Belföld témában
Ön megbuktatná a Fidesz-kormányt?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását