2024. április 28. - Valéria

42 millió beteg gyerekeknek

Az idén 32 pályázó kapott támogatást összesen 42,5 millió forint értékben a Mol Új Európa Alapítványától, a program segítségével támogatott projektek a főváros mellett Pécsett, Szombathelyen, Kisvárdán, Nyíregyházán és Szegeden valósulnak.
2008. október 8. szerda 20:17 - Hírextra
Több mint 60 szervezet 100 millió forintnyi támogatási igényt nyújtott be a Segíthetek? MOL "Gyermekgyógyító" programhoz. A pályázatokat élmény- és művészetterápiás programok támogatására adhatták be olyan nonprofit szervezetek, amelyek krónikusan beteg vagy fogyatékkal élők gyermekek rehabilitációjával és fejlesztésével foglalkoznak.

Az értékelés két fordulóban történt. Az előszűrést követően a pályázatokat zsűri bírálta el, amelynek tagjai között volt Huszár András, a Házi Gyermekorvosok Egyesületének elnöke, Béres Klára, a Béres Alapítvány elnöke, és Erős Antónia, az Egy csepp figyelem Alapítvány létrehozója. A végső döntést a MOL Új Európa Alapítványának kuratóriuma hozta meg - tájékoztatta az alapítvány az MTI-t.
A pályázók között volt például a Magyar Williams Szindróma Társaság, az Egészséges Lelkű Ifjúságért - Pro Juventa Alapítvány, a Magyar Bohócok a Betegekért Alapítvány, valamint a Magyar Lovasterápiás Szövetség.

A támogatásban részesülő szervezetekkel a MOL alapítványa szerződést köt.A szervezetek a támogatást a program megkezdése előtt előfinanszírozás formájában kapják meg. A pénzösszegeket a pályázók legnagyobb része a terapeuták bérjellegű kiadásaira, valamint eszközvásárlásra fordítja.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Belföld témában
Ön megbuktatná a Fidesz-kormányt?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását