2024. április 26. - Ervin

Adatgyűjtési ügy

Nagyon súlyos helyzet alakult ki, durván beavatkoztak a rendőrség munkájába - mondta Szilvásy György titkosszolgálatokért felelős miniszter újságíróknak szerdán, azzal az adatgyűjtési üggyel összefüggő feljegyzéssel kapcsolatban, amelyet az országos rendő
2008. szeptember 24. szerda 15:20 - Hírextra
A dokumentum szerint hárman is felhívták Bencze József országos rendőrfőkapitányt - köztük Csányi Sándor, az OTP vezérigazgatója és Demeter Ervin (Fidesz) volt titokminiszter -, miután a Nemzeti Nyomozó Iroda házkutatást tartott az UD Zrt. több telephelyén és szervereket, illetve adathordozókat foglalt le.

Szilvásy György az alkotmányügyi bizottság zárt ülésén az adatgyűjtési üggyel kapcsolatban lezajlott meghallgatása után újságíróknak elmondta: konkrét tudomása nincs arról, hogy politikusok törvénytelenségeket követtek volna el, csak arról tud, hogy az adatgyűjtési ügyben központi szerepet játszó szervezet vezetőjével kapcsolatot tartottak és olyan feladatot adtak neki, amelyet törvényesen nem nagyon lehet teljesíteni.

Az adatgyűjtési ügyben olyan információkat szereztek meg, amelyeket törvényesen nem lehet. A célpontok között szerepelt a rendőrség, a nemzetbiztonság, az adóhivatal, a vám- és pénzügyőrség, illetve más nagy nyilvántartásokat kezelő szervek.

Az ügy azért is súlyos mert nyomást gyakoroltak a rendőrségre - fűzte hozzá Szilvásy György.
A miniszter hangsúlyozta: a szolgálatok hónapok óta végzik a felderítő munkát, de onnan nem szivárgott ki információ.

A miniszter meghallgatásával kapcsolatban Csiha Judit, a bizottság szocialista elnöke annyit mondott: elsősorban az ország biztonságát garantáló joganyagot tekintik át abból a szempontból, hogy van-e benne valamilyen hiányosság, illetve hogy elég hatékonyak-e a törvények.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Belföld témában
Ön megbuktatná a Fidesz-kormányt?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását