2024. május 7. - Gizella

Folytatódik az MTA koncertsorozata

Idén folytatja tavaly megkezdett, Generációk találkozása című koncertsorozatát a Budapesti Vonósok együttese a Magyar Tudományos Akadémia dísztermében, ahol szerdán este a fiatal nemzedéket Fenyő László csellóművész képviseli - közölte az MTI-vel Sánta Zo
2008. október 7. kedd 13:55 - Hírextra
Az esten a Budapesti Vonósok először Wilhelm Friedrich Bach F-dúr szimfóniáját adják elő, majd Fenyő Lászlóval Carl Philipp Emanuel Bach A-dúr gordonkaversenyét szólaltatják meg.
A Bach-leszármazottak után a Haydn-család következik: Michael Haydn Notturnója hangzik el, végül Joseph Haydn C-dúr csellóversenyét játssza Fenyő László.

A frankfurti hr-Sinfonieorchester szólócsellistája nemrég a szerző II. D-dúr gordonkaversenyét játszotta lemezre érdekes párosításban, Sosztakovics I. Esz-dúr csellókoncertjével. A közelgő Haydn-évforduló előtt pedig Joseph Haydn A-dúr koncertjét Fertődön szólaltatta meg a muzsikus.

Fenyő László a Lübecki Zeneművészeti Főiskolán David Geringas növendékeként 1997-ben diplomázott. Egy esztendős zenekari gyakorlatát a Hamburgi Rádiózenekarnál (NDR) töltötte, majd sikerrel pályázta meg az 1956-os emigráns magyar muzsikusok által alapított zenekar, a Philharmonia Hungarica szólócsellista állását. 2001-ben szerződött Németország egyik legjobb együtteséhez, a Frankfurti Rádió Szimfonikus Zenekarához, amely 2005 óta a hr-Sinfonieorchester nevet viseli.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Kultúra témában
Szeret színdarabokat látogatni?
Rajongok a színházért!
Amennyiben időm és pénztárcám engedi, igazán örömmel teszem!
Évente egyszer-egyszer megesik
Évek óta nem voltam színházban, de szeretnék eljutni
Évek óta nem voltam színházban és nem is érdekel a dolog
Soha nem voltam színházban és nem is érdekel a dolog
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását