2024. május 4. - Mónika, Flórián

Szobrot kapott Ilf és Petrov

Felavatták Ilja Ilf és Jevgenyij Petrov szobrát kedden szülővárosukban, Odesszában a 35. alkalommal megrendezett április elsejei humorfesztivál keretében.
2008. április 2. szerda 09:15 - Hírextra
A szovjet-orosz szatíra klasszikusainak, a többi között az Aranyborjú és a Tizenkét szék szerzőinek emlékművét az Odesszai Irodalmi Múzeum szoborkertjében állították fel.

Tetyana Liptuga igazgató az avatóünnepségen elmondta, hogy az odesszai születésű, de Moszkvában alkotó írópáros szobrának felavatásával az irodalmi múzeum lerakta az Odessza gyémántkoronája nevet viselő szoborgyűjtemény alapját. A jövőben ugyanis minden év április elsején felavatják egy-egy, a város életében fontos szerepet játszó személyiség szobrát.

Az idei humorfesztivál számos rendezvényének egyikén, az Odessza rúgja be a 2012-es labdarúgó Európa-bajnokság első gólját elnevezésű grandiózus showműsorban a város híres Patyomkin-lépcsősorán 2012 darab focilabdát gurítottak le egy hatalmas futballkapuba.

A nevetés napi programsorozatot esti karneváli felvonulás és tűzijáték zárta. Az egykori Szovjetunióban a "humor fővárosának" nevezett Odesszában április elseje munkaszüneti nap.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Kultúra témában
Szeret színdarabokat látogatni?
Rajongok a színházért!
Amennyiben időm és pénztárcám engedi, igazán örömmel teszem!
Évente egyszer-egyszer megesik
Évek óta nem voltam színházban, de szeretnék eljutni
Évek óta nem voltam színházban és nem is érdekel a dolog
Soha nem voltam színházban és nem is érdekel a dolog
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását