2024. április 23. - Béla

Mérei húsz év után távozik a MASZ-tól

Húsz év után, öt olimpiával, nyolc szabadtéri világbajnoksággal és öt Európa-bajnoksággal a háta mögött távozik a Magyar Atlétikai Szövetségből (MASZ) Mérei László. A szövetségi kapitányi teendőket október 1-től Dornbach Ildikó látja el.
2008. október 7. kedd 13:59 - Hírextra
Mérei László 1987-ben utánpótlás-kapitányként kezdett dolgozni a MASZ-ban, majd 1990-től kisebb megszakításokkal a felnőtt csapatért volt felelős hol szakmai igazgatóként, hol szövetségi kapitányként.

"Öt olimpián, nyolc szabadtéri világbajnokságon és öt Európa-bajnokságon vettem részt, emellett számtalan fedett vb-n és Eb-n, meg Európa Kupán, és még sorolhatnám. Összességében szép húsz év volt" - mondta az MTI-nek a távozó kapitány, aki hozzátette: a hazai rendezésű világversenyek kiemelkednek ebből a sorból.

"Nagyszerű volt az 1998-as budapesti Eb, amikor én főtitkárként dolgoztam, ugyanakkor kellemetlen emlék a 2004-es fedett vb, ahol magyar versenyző nem jutott a legjobb nyolc közé, bár maga a verseny remekül sikerült."

Mérei nem akart egy-egy eredményt kiemelni a húszéves időszakból.
"A numerikus eredményeket tekintve természetesen az Atlantában a kalapácsvető Kiss Balázs által elért olimpiai bajnoki cím vagy a dobogós világversenyes helyezések a legértékesebbek, de igazából ez egy nagyobb csapat teljesítménye. Elég eredményes szakaszban léptem be a szövetséghez, amikor még versenyzett a Kovács Attila, Bakos György, Szalma László fémjelezte nagy generáció, s most teljesen más háttér és lehetőség mellett köszönök le. Azt tartom a legfontosabbnak, hogy mind a versenyzők, mind a vezetők között, akikkel együtt dolgoztam, sok kiváló embert ismertem meg."

Mérei kiemelte, nyugodtan adja át a stafétabotot Dornbach Ildikónak, s a háttérből a jövőben is szívesen segíti a MASZ-t.

"Hogy milyen formában, arról most egyeztetünk, de mindkét fél nyitott. Azt hiszem, húsz év tapasztalata kamatoztatható."
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Sport témában
Kijutunk-e a labdarugó világbajnokságra?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását