2024. május 4. - Mónika, Flórián

Kongresszus az olimia tanulságairól

A vártnál gyengébb magyar olimpiai szereplés után az okok keresése, a lehetséges kiút felvázolása a fő feladata a 3. országos edzői kongresszusnak, amelyet csütörtökön és pénteken tartanak a Magyar Sport Házában.
2008. október 7. kedd 13:50 - Hírextra
Az esemény keddi sajtótájékoztatóján Ormai László, a Magyar Edzők Társaságának (MET) elnöke úgy vélte, hogy a szerényebb produktum magyarázata valószínűleg nem lehet önmagában sem a forráshiány, sem a "gladiátorképző" műhelyek esetleges - személyi, formaidőzítési, egyéb - bakija, ennél alighanem jóval összetettebb a válasz, aminek megtalálásában segíthet a kétnapos kongresszus.

A Peking után - a magyar sport jövője elnevezéssel meghirdetett szakmai összejövetel első napja az értékelésé - amint azt már Molnár Zoltán, a Magyar Olimpiai Bizottság (MOB) ügyvezető igazgatója, az olimpiai csapat vezetője említette -, a második pedig az előretekintésé.

Csütörtökön Peking tanulságai címmel Gyenesei István, a sportért is felelős miniszter tart előadást, a folytatásban pedig - többek között - 10 olimpiai sportág irányítói-szakvezetői számolnak be a kínai fővárosban szerzett tapasztalataikról, s értékelik legjobbjaik ötkarikás szereplését, az újabb olimpiai ciklusban rájuk váró feladatokat is megjelölve. Frenkl Róbert professzor a tudomány oldaláról közelítve értékel, Tállay András, a Pekingben közreműködött orvosi csoport vezetőjeként szólal fel.

Pénteken Schmitt Pál, a MOB elnöke az Európai Unió sportkultúrájáról beszél, előadások hangzanak el a sportszakember-képzésről, az utánpótlás-nevelés magyarországi távlatairól, Berkes István a sportegészségügy Peking utáni feladatait taglalja, Sárközy Tamás a Nemzeti Sporttanács elnöki tisztének várományosaként az NST-nek a magyar sport rendszerében elfoglalt helyéről ad elő az edzői kongresszuson, amelyet a MET és a MOB szervez - a sydneyi és az athéni olimpia után ezúttal harmadik alkalommal.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Sport témában
Kijutunk-e a labdarugó világbajnokságra?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását