2024. május 1. - Munka Ünnepe , Fülöp, Jakab

Útravaló Designtúra kiállítás, mint megnyitó

Útravaló Európai Designtúra címmel nyílt kiállítás Budapesten, a 25 európai nagyváros legizgalmasabb látnivalóit bemutató tárlat az 5. alkalommal megrendezett Design Hét nyitóeseménye is egyben.
2008. október 3. péntek 18:24 - Hírextra
Az Erzsébet téren álló egykori buszpályaudvar Design Terminálnak keresztelt épülete ad otthont a Budapest mellett többek között Amszterdam, Barcelona, Berlin, Dublin, London, Párizs, Milánó, Róma, Prága, Lisszabon, Moszkva, Stockholm és Oslo modern, fantáziadús látnivalóit bemutató tárlatnak.

Az egyes nagyvárosok 10-13 helyszínét ábrázoló nagyméretű, látványos fotók mellett a kiállításon megannyi könyv, szórólap szolgál részletes információval a 25 metropolisban található múzeumokról, galériákról, designgyűjteményekről és boltokról.

A tárlat célja az, hogy az egyes nagyvárosokba látogatók "ne csak a történelmi emlékekkel, hanem az elmúlt 10-15 év építészeti és formatervezési termésével is megismerkedjenek" - mondta el a megnyitó ünnepségen az MTI-nek Sárossy Zsuzsa, a kiállítás kurátora. A tárlaton bemutatott képek és információs kiadványok segítségével a látogató kedve szerint összeállíthat magának egy európai designtúrát - tette hozzá.

A kiállítást megnyitó Bendzsel Miklós, a Magyar Szabadalmi Hivatal és a Magyar Formatervezési Tanács elnöke örömét fejezte ki, hogy a kiállítással egy időben a Budapesten 5. alkalommal megrendezett Design Hetet is megnyithatja, amely - mint fogalmazott - mára a főváros emblematikus rendezvényévé nőtte ki magát.

"A design közügy, ami az emberek önkifejezésének lételemévé vált" - mondta Bendzsel Miklós, hozzátéve, hogy a 10 napos rendezvénysorozat célja egy izgalmas, kreatív, élhetőbb város megteremtése.

A pénteken útjára induló Design Hét programsorozatának idei alaptémája a Párbeszéd, ami a tárgy és a felhasználó interakciójára, valamint a tervező és a társadalom aktív kapcsolatára egyként utal - derül ki a 10 napos rendezvény programfüzetéből. Az október 3-tól 12-ig tartó Design Hét programját megannyi formatervezési- és képzőművészeti kiállítás, divatbemutatók, kerekasztal-beszélgetések, hoteltúra és trendelőadás is színesíti.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Kultúra témában
Szeret színdarabokat látogatni?
Rajongok a színházért!
Amennyiben időm és pénztárcám engedi, igazán örömmel teszem!
Évente egyszer-egyszer megesik
Évek óta nem voltam színházban, de szeretnék eljutni
Évek óta nem voltam színházban és nem is érdekel a dolog
Soha nem voltam színházban és nem is érdekel a dolog
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását