2024. április 29. - Péter

Országos Kamarazenekari Fesztivál

Országos Kamarazenekari Fesztivál kezdődött pénteken Kőszegen, a háromnapos rendezvénysorozat keretében tíz kamarazenekar ad koncertet a Jurisics Gimnázium dísztermében és a kőszegi vár lovagtermében - tájékoztatta az MTI-t Pócza Zoltán, a Jurisics Művelő
2008. október 3. péntek 17:51 - Hírextra
A fesztivál - melyet már tizenötödik alkalommal rendeztek meg - házigazdája a Kőszegi Vonósok, rajtuk kívül a budapesti Senza Dirigente Kamarazenekar, a komáromi Brigetio Kamarazenekar, a sátoraljaújhelyi Lavotta János Kamarazenekar, a Gyöngyösi Musica Mansueta Kamarazenekar, a pápai JMK Kamarazenekar, a kecskeméti GAMF Kamarazenekar, és Lakó Sándor Kamarazenekar, a Szarvasi Kamarazenekar és a Budapesti Egyetemi Zenekar lép fel a fesztiválprogramban - sorolta.

A produkciókat szakértő zsűri értékeli, melynek elnöke Kostyán Kálmán hegedűművész, a Liszt Ferenc Kamarazenekar alapító tagja. A klubprogramok során lehetőség nyílik majd kötetlen szakmai találkozókra, műhelymunkára is. Szombaton a fesztivál ideje alatt tartja közgyűlését a Magyar Nemhivatásos Kamarazenekarok és Szimfonikus Zenekarok Szövetsége.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Kultúra témában
Szeret színdarabokat látogatni?
Rajongok a színházért!
Amennyiben időm és pénztárcám engedi, igazán örömmel teszem!
Évente egyszer-egyszer megesik
Évek óta nem voltam színházban, de szeretnék eljutni
Évek óta nem voltam színházban és nem is érdekel a dolog
Soha nem voltam színházban és nem is érdekel a dolog
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását