2024. április 29. - Péter

Szentjakabi nyári esték

A megújuló színházi kultúrát tükrözi a Szentjakabi Nyári Esték idei programsorozata; a kaposszentjakabi bencés apátság romkertjében műsorra kerülő produkciók lehetőséget adnak a választásra a különböző irányzatok iránt érdeklődőknek - tájékoztatták a szer
2008. június 1. vasárnap 11:05 - Hírextra

A rendezvénysorozat június 11-én az alternatív színházi társulatok találkozójával kezdődik. A műsorban, amely másnap ismét megtekinthető lesz, a Déryné Vándorszíntársulat, a Füred Rock Szín Kör, a Teátristák, valamint középiskolás csoportok mutatkoznak be.

Június 24-én Szentivánéji vigasságokat tartanak a romoknál, majd július 10-én Détár Enikő és Rékasi Károly kettősében pillanthatnak be a nézők egy házasságba az Ingmar Bergman rendezte film színpadi adaptációjának köszönhetően.

A Kék Művészügynökség és a Művészetek Völgye július 17-én egy közös, dokumentumokra épülő produkcióval lép színre. Robert Harling Acélmangóliák című filmjének színpadi változatát július 24-én nézhetik meg az érdeklődők, majd másnap nemzetközi néptánc gálát láthat a közönség.

Falussy Lilla Félédes című vígjátékát és Gyöngyösi Tamás Csodálatos Mandarin című táncjátékát július 31-én, Pintér Béla Paraszt opera című darabját pedig augusztus 7-én mutatják be.
A Szentjakabi nyári esték programsorozata augusztus 14-én a Déryné Vándorszíntársulat és a Somogy Táncegyüttes közös táncszínházi előadásával zárul.

Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Kultúra témában
Szeret színdarabokat látogatni?
Rajongok a színházért!
Amennyiben időm és pénztárcám engedi, igazán örömmel teszem!
Évente egyszer-egyszer megesik
Évek óta nem voltam színházban, de szeretnék eljutni
Évek óta nem voltam színházban és nem is érdekel a dolog
Soha nem voltam színházban és nem is érdekel a dolog
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását