2024. május 4. - Mónika, Flórián

37 év után ismét a Royal Albert Hallban

Eric Burdon 37 év után ismét a War nevű együttesével lép színpadra - igaz, csak egyetlen alkalommal. A koncertet április 21-én a Royal Albert Hallban, számos kiemelkedő rock- és blueskoncert színhelyén rendezik.
2008. február 12. kedd 08:52 - Hírextra

A War és Burdon zenei kapcsolata nagyon rövid volt, alig haladta meg az egy évet, ám közös lemezeik és koncertjeik jelentősen gazdagították a rock és a rhythm and blues történetét. Eric Burdon 40 évvel ezelőtt feloszlatta az Animals együttest. (Nem a legutolsót, hiszen napjainkban is létezik a nevet viselő formáció - 2006-ban és 2007-ben is koncertezett Magyarországon is.)

A mélynövésű és igen mély, néger hangú Burdon 1970-ban csatlakozott a funkot és rhythm and bluest játszó War fekete zenészeihez (Burdon mellett csak egy zenész volt fehér bőrű, Lee Oskar.) Az Eric Burdon Declares War című bemutatkozó albumuk azonnal feltűnést keltett, előkelő helyen jegyezték a listán, akárcsak a Black Man,s Burdon című dupla albumot. Komoly érték volt a Love Is All Around című válogatás, rajta a Beatles A Day In The Life című dalának fantasztikus feldolgozásával. Eric Burdon a Warral is előadta a Rolling Stonestól átvett Paint It Blacket és kitűnő munka volt a Tobacco Road - mindkettő máig koncertsikere a Spill The Wine-nal együtt (ez utóbbi listát is vezetett).
A szétválás után a War hatalmas sikerekkel, platinalemezekkel folytatta, Burdon egy időre eltűnt az élvonalból. Ugyanakkor különböző zenekaraival (Eric Burdon Band, Animals, New Animals) időről időre bizonyította: nem szabad őt leírni.

Az áprilisra összeálló Warban Burdonon kívül csak Lonnie Jordan énekes-billentyűs maradt a régiek közül. Jordan emlékei szerint a War zenéjével a béke, a harmónia és a testvériség hirdetője volt. Dalaink, hangszereink fegyverek voltak a fajüldözés, az éhezés és bűnözés ellen. Az embereknek reményt és a testvériség szellemét ajándékoztuk - hangsúlyozta.

Burdon kijelentette: annak a vegyes etnikumú, sok zenészből álló együttesnek, amellyel akkor dolgoztam, üzenetértéke volt. A War névvel arra akartuk kényszeríteni az embereket, hogy figyeljenek oda a politikai környezetükre. Az embereknek szüksége van arra, hogy a tények felrázzák őket és ebben segít majd az április koncert - jelentette ki.

A War a Royal Albert Hallban nyolc zenésszel lép színpadra.

A koncert előtt a Rhino kiadó jövő hónap végéig újra megjelenteti a War Eric Burdonnel készített lemezeit, az Eric Burdon Declares War-t, a Black Man,s Burdon-t és a Love Is All Around-ot.

Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Kultúra témában
Szeret színdarabokat látogatni?
Rajongok a színházért!
Amennyiben időm és pénztárcám engedi, igazán örömmel teszem!
Évente egyszer-egyszer megesik
Évek óta nem voltam színházban, de szeretnék eljutni
Évek óta nem voltam színházban és nem is érdekel a dolog
Soha nem voltam színházban és nem is érdekel a dolog
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását