2024. április 27. - Zita

A nihilből Pekingbe

A pekingi olimpián részt vett 24 sportági szövetség közül 17 jelezte, hogy jelentős pénzügyi problémái voltak a felkészülés során és sportága alulfinanszírozott - derült ki a Magyar Olimpiai Bizottság elnökségi ülésén. Schmitt Pál elnök az ülés utáni sajt
2008. október 3. péntek 16:47 - Hírextra
Az elnökség több mint két órán át tárgyalta a szövetségek 12 pontos kérdéssor alapján elkészített értékelését. Összesen hat szövetség írta le, hogy várakozáson alul szerepelt. Az olimpiai támogatás késését 12 nevezte komoly gondnak, A doppingellenőrzés miatti holléti nyilvántartás adminisztrációját 12 sportág ítélte túlzottnak, nyolc a hazai sportlétesítmények állapotát, hiányát tette szóvá.

Schmitt elmondta, hogy szintén a gyengébb szereplés okai között szerepelt az egyesületek elhanyagolt helyzete és az edzők megbecsülésének hiánya, valamint a nagy mértékű teljesítménykoncentráció: az első tíz ország a megszerezhető aranyérmek 65 százalékát vitte el.
"Most nem azzal foglalkoztunk, hogy mit kell majd csinálni a londoni jobb szerepléshez, hanem a jelenlegi helyzetet elemeztük" - jelentette ki Schmitt, aki bíztatónak nevezte, hogy az ülésen részt vett Gyenesei István sportért is felelős önkormányzati miniszter azt mondta: zászlóvivője lesz a Sportkórház megmentésére indult mozgalomnak.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Sport témában
Kijutunk-e a labdarugó világbajnokságra?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását