2024. május 13. - Szervác, Imola

Milan-Boca Juniors döntő lesz

Az AC Milan is bejutott a klub világbajnokság döntőjébe, miután csütörtökön legyőzték a japán Urawa Red Diamonds együttesét. Az olasz csapat óriási főlényben játszotta végig a találkozót, gólt azonban csak egyet tudtak rúgni, méghozzá a 68. percben, Clare
2007. december 13. csütörtök 16:28 - Hírextra

A klub vb döntőjében a Milan az argentin Boca Juniors-szal fog találkozni, a Boca ugyanis szerdán szintén 1-0-ra győzött az tunéziai Etoile ellen az elődöntőben. A döntőt vasárnap, Tokióban rendezik.

A FIFA klub világbajnokságot a hat földrész, Európa, Ázsia, Dél-Amerika, Észak-Amerika, Afrika és Óceánia legjobb együtteseinek részvételével rendezik meg, igaz az óceániai bajnoknak előselejtezőt kell játszania a rendező ország bajnokával.

Európából mindig az aktuális Bajnokok Ligája címvédő vesz részt a tornán. A FIFA vb-t 2000-ben rendezték meg először, akkor a Corinthians nyerte a trófeát.

A következő négy évben viszont elmaradt a megmérettetés, legközelebb 2005-ben rendezték meg újra, amelyenek döntőjében a Sao Paolo 1-0-ra megverte a Liverpoolt. 2006-ban pedig a Barcelona kapott ki ugyan ilyen arányban a brazil Internacional-tól.

Forrás: FH
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Sport témában
Kijutunk-e a labdarugó világbajnokságra?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását