2024. április 16. - Csongor

Többféle fejlesztési terv a várfürdőben

Legkésőbb jövő márciusra eldől Gyulán, hogy egy kisebb volumenű, egymilliárd forintos, vagy egy nagyobb, 6,2 milliárd forintos fejlesztés valósulhat-e meg a Várfürdőben - erről a képviselő-testület döntött rendkívüli ülésén csütörtökön Gyulán.
2008. október 2. csütörtök 20:35 - Hírextra
A Várfürdő további fejlesztésére már van kész programja a városnak, hiszen a többségi tulajdonban álló és a fürdőt üzemeltető Várfürdő Kft. már be is nyújtotta az összesen egymilliárd forintos fejlesztést előirányzó pályázatát. Az 500 millió forintos uniós és központi támogatással tervezett projekt azonban az első körben nem nyert, tartalékba helyezték, ráadásul ha mégis nyer a dolgozat, külön kormánydöntést igényel a teljes összeg előteremtése.

A Várfürdő Kft. által elkészített programmal párhuzamosan azonban a nyár folyamán a Békéscsabán bevásárlóközpontot működtető Csaba-Center Invest Kft. is előrukkolt egy jóval nagyobb, összességében 6,2 milliárd forintos fejlesztési, befektetési tervvel. Mint Laczó Szabolcs, a kft. ügyvezetője a testületi ülésen elmondta: cége saját tőkéből hárommilliárd forintért egy csúszdaparkot építene a fürdő területén, valamint közreműködne a várfürdő egyéb részeinek szinte teljes rekonstrukciójában is.

A befektető egyelőre csak a tanulmányterveket mutatta be a képviselőknek, s azt ígérte, hogy a következő év márciusának közepéig minden szakmai, építészeti és financiális kérdésre választ fog adni. Ha elfogadják az ajánlatot, akkor 2009 őszén kezdődhet meg az építkezés.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Belföld témában
Ön megbuktatná a Fidesz-kormányt?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását