2024. május 20. - Bernát, Felícia

Nyitott kapuk

A győri Széchenyi István Egyetem Nyitott kapuk címmel rendez kedden bemutatót az intézmény által nyújtott továbbtanulási lehetőségekről, az itt választható 20 alapképzési és 12 mesterszakról, valamint a diploma megszerzése utáni elhelyezkedési lehetőségek
2008. január 7. hétfő 20:15 - Hírextra

Winkler Csaba, az egyetem titkárságvezetője az MTI-nek hétfőn elmondta azt is, hogy az Universitas-Győr Alapítvány az idén ismét meghirdeti "a jelentkezést motiváló" programját.

Eszerint a tíz legmagasabb pontszámmal bejutó hallgató 50-50 ezer forint kezdési támogatást kap az alapítványtól. A legtávolabb lakó tíz hallgató pedig az első tanulmányi évben havi ötezer forint közlekedési hozzájárulásban részesül - mondta a titkárságvezető.

Beszámolója szerint a különféle műszaki, informatikai, közgazdasági, továbbá zenetanári szakokon kívül jogászokat és építészmérnököket is képeznek Győrött úgynevezett egyciklusú, ötéves felkészítés keretében.

A keddi rendezvényen egyetemi oktatók és hallgatók mutatják be a nappali, a levelezős, a távoktatási képzések, illetve a felsőfokú szakképzések mellett az intézmény informatikai hátterét, kollégiumait, szakkollégiumait. Szó lesz az elnyerhető tanulmányi és szociális ösztöndíjakról, a külföldi részképzésekről és a karrierlehetőségekről.

Az érdeklődők megismerhetik a mérnökképzés laboratóriumait, a testnevelés, a sport színtereit és az egyetemen működő szervezetek szolgáltatásait.

A tanulmányok gazdasági és munkaerőpiaci hátterét adó Győr és térségének értékeit külön standon mutatják be az egyetemi csarnokban - mondta a titkárságvezető.

Winkler Csaba kitért arra is, hogy a határon túli magyarok győri továbbtanulási lehetőségeiről több helyszínen is tájékoztatást adnak. Megjegyezte: jelenleg már közel félezer határon túli magyar fiatal tanul a győri egyetemen.

Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Belföld témában
Ön megbuktatná a Fidesz-kormányt?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását