2024. április 25. - Márk

Alexa György (MSZP) nyilatkozata az egészségügyről

"Igen a jobb egészségügyre, és nem a politikai nyomásgyakorlásra. Az elmúlt napokban, XVII. kerület országgyűlési képviselőjeként,- más kormánypárti képviselőkhöz hasonlóan-, számtalan levelet kaptam annak érdekében, hogy december 17-én ne szavazzam meg
2007. december 15. szombat 14:48 - Hírextra
A kerület FIDESZ többségű önkormányzata határozatban, míg a "Kitartás" polgári kör a tüntetés formáját választva kívánt nyomást gyakorolni rám ebben a kérdésben. Tisztában vagyok azzal, hogy a levelek jelentős részének hátterében és az előbb említett események mögött, önző politikai érdekek állnak. Ezek képviselői számára nem tartozom magyarázattal.
De választóimnak igen!

A jelenlegi rendszer igazságtalan, pazarló és elégtelen voltát naponta tapasztaljuk. Évtizedek óta tudjuk, hogy a magyar egészségügy szolgáltatási színvonala gyökeres finanszírozási és működési átalakítások nélkül az ott dolgozó tisztességes többség minden törekvése ellenére is folyamatosan romlik.

Az eddigi kormányzatok erre a helyzetre adott válaszai kimerültek a járulékterhek folyamatos emelésben, a hiány befizetett adónkból való fedezésében és a hálapénz megtűrésében.
Egyetértek azokkal, akik úgy gondolják, hogy nem asszisztálnak ehhez tovább. Magyarországot és az én választóim valós érdekeit nem a semmit mondó mellébeszélés, a gyáva semmilyen rosszon változtatni nem merő politikusi magatartás, hanem az ország hosszú távú hasznát figyelembe vevő döntések szolgálják.

Választókörzeti képviselőként, legyen bár szó a távfűtés költségterheinek csökkentéséről, a Rákos-hegyi zajterhelés enyhítéséről vagy a kerület közlekedési problémáinak megoldásáról, a társadalombiztosítás megújítása kapcsán is ahhoz tartom magam, hogy Rákosmente polgárainak javát szolgálva végezzem munkámat.

Az egészségügy finanszírozása a törvényjavaslat elfogadása után is az egységes nemzeti kockázatközösségen alapuló, szolidaritáselvű, kötelező társadalombiztosítás keretében történik. A jövőben is biztosított lesz mindenki, aki eddig az volt - vagy azért, mert járulékot fizet, vagy azért, mert az állam fizeti a járulékot helyette (gyerekek, öregek, munkanélküliek, szociálisan rászorulók.).

A biztosítás - mint eddig, a jövőben is - kötelező lesz, a biztosításból kizárni, a jövedelemarányos járulékát egyénileg emelni senkinek nem lehet. Az egyén kora, neme, lakóhelye, vagy egészségi állapota alapján a biztosítottak között nem lehet különbséget tenni, mindez nem befolyásolhatja a járulék mértékét.

Az új rendszer mely hatékonyan fogja felhasználni befizetett járulékainkat, egyetlen magyar állampolgár sem maradhat a másikéval egyenértékű biztosítás nélkül.
Ezen érvek alapján december 17-én szavazatommal támogatni fogom az egészségbiztosítás reformját.

Alexa György
az MSZP országgyűlési képviselője
Forrás: MTI-OS
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Belföld témában
Ön megbuktatná a Fidesz-kormányt?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását