2024. május 16. - Mózes, Botond

Kapolyi fizette a magánnyomozókat

A csütörtöki Magyar Nemzet úgy tudja, hogy Kapolyi László, az MSZP országgyűlési képviselője, a szociáldemokrata párt elnöke kötött szerződést 2002 végén azzal a magánnyomozó céggel, amelyik azt vállalta, hogy Orbán Viktor leköszönt kormányfő, Simicska La
2008. április 24. csütörtök 09:48 - Hírextra

A felek - a Finder Bt. és Kapolyi cége, a System Consulting - 2002. november 18-án kötötték meg a megbízási szerződést, amit pár hónappal később úgy módosítottak, hogy a szerződő fél Kapolyi László magánszemély volt. A féléves időtartamra tervezett törvénytelen nyomozásnak csupán a rezsiköltsége majdnem százmillió forintra rúgott - állítja a cikk.

A csütörtöki Népszava ugyanerről az időszakról szólva viszont azt írta, hogy a 2002-as kormányváltás idején "sok - korábban vezető szakmai vagy politikai beosztásban dolgozó (ex)fideszes - ajánlkozott az új kabinetnél különböző leleplezésekkel az 1998-2002 közötti kormányzás sötét ügyeiről", de a Medgyessy-kormány akkor úgy döntött, a szükséges vizsgálatokat a hatóságokra bízza.

"Az eredményes felderítéseket a Polt Péter vezette ügyészség rendre leállította" - írta a lap, amely arra is kitért, hogy az anyagi és egzisztenciális előnyökért "borítani" kívánók következetes elutasítása végül a Keller-államtitkárság bukásához vezetett.

Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Belföld témában
Ön megbuktatná a Fidesz-kormányt?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását