2024. május 15. - Zsófia, Szonja

Közös árvízvédelmi gyakorlat

Több szervezet részvételével közös árvízvédelmi gyakorlatot tartottak a Borsod-Abaúj-Zemplén megyei Kesznyétenben csütörtökön.
2008. október 2. csütörtök 17:40 - Hírextra
A feltételezett katasztrófahelyzetben az árvíz lakóházakat zárt körbe, állatokat veszélyeztetett és autókat sodort el. A katasztrófavédelem munkatársai mellett polgárvédelmi szakemberek, az Észak-magyarországi Környezetvédelmi és Vízügyi Igazgatóság (Ékövizig), a rendőrség, a tűzoltóság, a mentőszolgálat is részt vett, valamint karitatív mentőszervezetek is.

Az imitált gyakorlat közben valóban szükség volt a szakmai jelenlétre, ugyanis egy férfi ténylegesen rosszul lett a helyszínen.

Bojti Imre, a Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Polgári Védelmi Szövetség elnöke az MTI-nek elmondta: 11 településről vonták össze azokat, akik az ár- és belvízvédelemmel foglalkoznak. A térség különösen érintett ebben a kérdésben, ezért nagy szükség van az ilyen típusú gyakorlati képzésre. "Ez a rész egy esetleges árvíz esetén veszélyeztetett terület, jó tudni, kinek mi a pontos feladata".

A speciális mentősök állatokat mentettek ki kötélpályán, és egy árvíz által elsodort autót is kihúztak a folyóból.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Belföld témában
Ön megbuktatná a Fidesz-kormányt?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását