2024. április 18. - Andrea, Ilma

Elítélték a tréfás mérgezőt

Jogerősen két év, négy év próbaidőre felfüggesztett börtönbüntetésre ítélte csütörtökön emberölés kísérlete miatt a Pécsi Ítélőtábla azt a 74 éves férfit, aki 2006-ban sörbe kevert vegyszerrel próbálta megmérgezni egyik barátját.
2008. október 2. csütörtök 17:37 - Hírextra
A táblabíróság - amely helybenhagyta az ügyben korábban első fokon eljáró Baranya Megyei Bíróság döntését - megállapította: a hásságyi vádlott a lakóházához közeli italboltba délutánonként rendszeresen ellátogatott, és ott vendégekkel beszélgetett, sakkozott. Az ugyancsak nyugdíjas sértett szintén gyakran megfordult az italboltban, ahol korábban rendszeresen sakkozott a vádlottal.
A két férfi több mint húsz éve ismeri egymást. Miután a sértett áttért a biliárdozásra, ritkábban találkoztak, de viszonyuk kiegyensúlyozott maradt.

A vádlott 2006. július vége felé elhatározta, hogy titokban vegyszert rak ismerőse italába. Értett a növényvédő szerekhez, ezért tisztában volt a méreg hatásával. 2006. július 30-át megelőzően 3-4 nappal a vádlott az italboltban a sértett sörébe növényvédő szert töltött, aki az italt megitta annak ellenére, hogy furcsa ízűnek, kesernyésnek és kellemetlen szagúnak találta. Röviddel azt követően rosszul lett. Tünetei csak másnap reggelre mérséklődtek, orvoshoz azonban nem fordult.

Pár nappal később, 2006. július 30-án, az esti órákban a vádlott újra elhatározta, hogy megpróbálja megmérgezni ismerősét úgy, hogy sörébe mérget tölt, amikor a sértett biliárdozik. A vádlott szokatlan viselkedésére azonban felfigyelt a csapos, és látta, amint a vádlott a sértett italába a zsebéből elővett kisméretű üvegből mérget tölt. Mivel a méreg egy része kifolyt, és abból a vádlott kezére is került, a vádlott a sörösüveg tartalmát a mosdóhelyiségben kiöntötte és a kezét lemosta. Az üres sörösüveget a kocsmapultra tette és hazament.

A vádlott még aznap visszatért az italboltba, s korábbi szokásától eltérően nem csapolt, hanem üveges sört rendelt. A zsebéből egy kis üvegcséből folyadékot töltött az üvegbe. Ezt látva kocsmáros a mérgezett sört kicserélte és azt félretette. A történtekről tájékoztatta a sértettet, aki feljelentést tett a rendőrségen.

A férfi korábban a bíróságon azt mondta, "viccből" követte el tettét.

A bíróság megállapítása szerint "a súlyos eredmény elmaradása" annak volt köszönhető, hogy a sértett sörét a kocsmáros kicserélte, így a mérgezett italt a sértett nem fogyasztotta el.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Bűnügy témában
Ön mivel büntetné a halált okozó ittas vezetést?
Azzal amit okoz: halállal
Életfogytiglan
Tíz lév letöltendő
Néhány év elég
Jogosítvány örökös elvétele
Nem büntetném
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását