2024. május 5. - Györgyi

Két iskolás halt meg tornaóra közben

Két iskolai tanuló halt meg egy nap leforgása alatt tornaórai futás közben a dél-ukrajnai Zaporizzsjában és a nyugat-ukrajnai Csernyivci megyében - jelentette csütörtökön a podrobnosti.ua internetes ukrán hírportál.
2008. október 2. csütörtök 17:33 - Hírextra
Az egyik zaporizzsjai iskola 10. osztályos diákja a száz méteres síkfutás gyakorlása közben lett rosszul. A helyszínre érkezett mentőknél nem volt defibrillátor, ezért nem tudták újraéleszteni a tanulót. Az újraélesztő készülékkel megérkező második mentőautó orvosa már csak a halál beálltát tudta konstatálni. (A nagyvárosban egyébként tíz mentőautóra jut egy defibrillátor.)

A boncolás akut szívelégtelenséget állapított meg az elhunyt középiskolásnál. A diák halálának körülményeit az ügyészség vizsgálja.

Hasonló eset történt szerdán Novoszelica városban is, ahol egy 12 éves lány lett rosszul, ugyancsak tornaórai futás közben. Az iskola közelében lévő kórházból két perc alatt megérkeztek az orvosok, akik az eredménytelen helyszíni próbálkozások után a klinikán igyekeztek negyedórán át újraéleszteni a diáklányt, de nem jártak sikerrel.

Volodimir Kulis, Csernyivci megye kormányzója orvosokból és pedagógusokból álló bizottság felállítását rendelte el a tragikus eset kivizsgálása céljából.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Külföld témában
Mit várhatunk Joe Biden elnökségétől?
Visszatér a józan ész a Fehér Házba
Újra jön a neoliberalizmus
Semmi nem változik
Biden megbuktatja az európai féldemokráciákat
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását