2024. május 3. - Tímea, Irma

Gyurcsány nagy gondja

Egy lelkiismeretes miniszterelnök mindig tudja, mik az igazi problémák az országban. Figyeli népe minden rezdülését, és ahogy teheti reagál is rá. Megpróbálja jobbá tenni a honpolgárok közérzetét, felemelni drága nemzetét. Gyurcsány Ferenc szerda délutáni
2008. október 2. csütörtök 17:29 - Pénzes Dávid
Míg az ország gyakorlatilag egy kellemesen gyengéd kormányválságban hempereg, a politikai elit demokráciánk legmocskosabb botrányából kikászálódva próbálja levakarni magáról a trágyát, a világgazdaság biztosnak hitt pillérei reszketeg kártyavárként riadtan várják a következő szellőcskét, a globális fegyverkezés csúcsokat döntöget, az energiaválság messze nincs megoldva, addig Gyurcsány Ferenc esti sétájáról karcint bejegyzést blogjába.

Sem az esti sétával, sem a bloggal nincs baj. Kifejezetten jó ötlet, hogy az ország vezetője ilyen formában is közzéteszi gondolatait. Kötetlen, laza, fiatalos. Hiszen a nem elkötelezett, laza fiataloknál kell bevágódni. Tiszta sor. De ami szerda délután felkerült a miniszterelnök neve alatt az mellbevágó.

Gyurcsány blog
„Az utca már egyáltalán nem emlékeztetett arra a színes nyári forgatagra, amelynek képe leginkább él bennem, inkább majdnem fázósan összehúzódtak az emberek. De azért a Váci utcai déli részén, már közel a Fővám térhez még megálltunk egy nagy fagyira. Közben többen felismertek bennünket, és gyorsan előkapott mobiltelefonnal le is fényképeztek.”
Hihetnénk, hogy a miniszterelnök is ember. Ám sajnos ez nem igaz. Ha én kedvemet lelem a titkárnőmben, maximum a feleségem fog melegebb égtájakra küldeni, de ha engem Bill Clintonnak hívnak az egész ország (és világ) elítél, majd lassan megszűnik politikai hitelességem is. Rossz esetben meg is bukhatok. Egy közszereplő, főleg egy politikai közszereplő nem használhat olyan szavakat, hogy „elkúrtuk”, meg hogy „ez a kurva ország”, meg hogy „basszameg”. Sosem. Mert példakép. Ő vezeti a nemzetet, ezért mintául kell szolgálnia: a tisztesség példaképének. Aki ilyen felelősségteljes pozícióba kerül annak a trágár kifejezéseket a szögre kell akasztania.

Miért mondott le a „lógni fogsz” kifejezés után Arnóth Sándor azonnal képviselői mandátumáról? Mert ilyet nem tehet egy honatya! És nem csak a trágárságról van szó. Akik az országot és annak törvényhozását irányítják, nem lehetnek primitív barmok! Viselkedésükben a legerényesebb polgártársaink kell legyenek. A kormányfőre vagy a köztársasági elnökre ez hatványozottan igaz. Nem engedhetik meg maguknak az elszólásokat: ők példaképek, mintaadók, nem "emberek". Nem szellenthetnek, nem lehetnek részegek, nem táncolhatnak pojácaként.

Amikor megszólalnak, az egész sajtó odafigyel. Az egész ország megismeri véleményüket hazánk és a világ dolgairól, a társadalom, a gazdaság, a politika és a környezet aktuális kérdéseiről.

Legigenfontosabb üzenet

De térjünk vissza erre a bizonyos blog bejegyzésre. Gyurcsány a fent vázolt súlyosabbnál súlyosabb helyzetek mellett a tegnap esti sétájáról ír blogot. Úgy véli a közvélemény számára most az a legfontosabb, hogy kiderüljön Klárával a Belvárosban sétáltak azaz „andalogtunk a Vörösmarty térről indulva befelé a Váci utcán.” Majd az időjárásról kezd szépírói magasságokba kedves elnökünk.

Kitér arra is, hogy az emberek bizony fel-felismerték őket, ám „nem tolakodóak, inkább kedvesek, ami jó érzés.” Majd hosszan taglalja, honnan hova vetette őket a vakszerencse. Nyilván elkerülték a belváros évek óta üresen álló betört ablakú üzleteit, a kátyúsodó utakat, az aluljárókban kéregető hajléktalanok nyomorát, a kutyaszarral teletojt járdákat. Viszont mint leírja, elhaladtak egy nagy sportruházati cég boltavató bulija mellet. Hát igen, a Gyurcsány-házaspárra mindenfelől leselkedik a sikeres pannon puma.

Megtudjuk, hogy az Oktogonon ültek autóba. Drága kormányfőnk biztosan nem érzékelte, hogy a Belvárosban gyakorlatilag lehetetlen parkolni, hiszen rendelkezik egy „bárhová állhatok” kártyával.

Zsákból a szög

Gyurcsány észrevétele
Ma reggel a szigetre mentem és meg kellett állapítanom, hogy az esti szigeti futásokhoz képest van egy jellegzetes különbség. Reggel inkább a fiúk, férfiak dominálnak, este sokkal több lány és asszony fut. A reggeli futás kicsit frissebb, talán tempósabb is.
Na, de ezután jön a lényeg. Autókázásuk közben megnézték a „díszkivilágításban pompázó új Megyeri hidat.” Amit Ferenc tegnap adott át. Büszke is rá. Ebben persze kivételesen igaza van. Aztán persze nem felejti el megemlíteni, hogy az ország három legnagyobb hídját az elmúlt egy évben ő adta át. Ez tény. És valóban büszke lehet rá. A gond ott van, hogy ma nem erről szól a világ, meg az ország.

Egy miniszterelnök akkor ejthet meg ilyen bejegyzéseket, ha az ország gazdasága, társadalma, környezetvédelme stb. annyira jó állapotban van, az ügyei annyira jól mennek, hogy az már unalmas. Ilyenkor tényleg színfolt lehet Ferenc és Klára esti andalgása.

De felelős miniszterelnökünk még tudja ezt is fokozni. Legfrissebb irományát futóteljesítményével zárja. Ha már ilyen jól sikerült ez a nap, mint írja, akkor a másnapot futással kell kezdeni. Elárulja, hogy hétköznap inkább futógépen fut, míg a hétvégét a szabadban futja át.

A végén azért elárulja, bizony vannak azért gondok. Achilles-ina rendetlenkedik időnként. Javaslom, gyűjtsünk rá, hogy miniszterelnökünk bejuthasson az egri Markhot Ferenc kórházba, ott biztosan kikezelik. És akkor már nem lesz semmi, de semmi probléma.
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Gondolataink témában
Szívesen látná Orbán Viktort köztársasági elnökként?
Szó sem lehet róla
Jobb lenne, mint miniszterelnökként
Teljesen hidegen hagy
Csak, ha nincs más elfogadható jelölt
Igen, alkalmas a posztra
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását