2024. április 26. - Ervin

Óvatos a Chelsea

Az első fordulóban elért bravúrja után a Chelsea érthető óvatossággal tekint a romániai Cluj elleni, szerdai összecsapása elé a labdarúgó Bajnokok Ligájában.
2008. szeptember 30. kedd 12:37 - Hírextra
"Maximálisan tiszteljük riválisunkat. Az a csapat, amely 2-1-re győzni tud Rómában, nagyon veszélyes lehet bárkire ebben a sorozatban" - mondta Luiz Felipe Scolari, a londoniak brazil vezetőedzője.

Az angol gárda hozzáállását jól tükrözi, hogy már hétfőn elutazott Kolozsvárra, hogy szokja a helyi körülményeket és teljesen felkészülten lépjen pályára. Gond azonban a vendégek háza táján, hogy sérülés miatt nélkülöznie kell egyik legjobbját, a válogatott Joe Cole-t.

A Cluj az előző sikeren felbúzdulva magabiztosan várja az összecsapást, de a játékosok tisztában vannak azzal, hogy valószínűleg ezúttal még nehezebb 90 perc vár rájuk.

"A riválisnál játszó honfitársam gratulált római győzelmünkhöz, de megjegyezte, hogy ellenük kétszer ilyen jól kell futballoznunk, ha pontot akarunk szerezni. Erre én csak annyit válaszoltam, hogy a Chelsea négyszer olyan jó csapat, mint az AS Roma" - mondta Salomon Kalouval folytatott beszélgetéséről a Cluj elefántcsontparti csatára, Yssouf Kone.

A Chelsea a hétvégén 2-0-ra győzött a Stoke City ellen, míg a Cluj 1-1-es döntetlent játszott a Steaua Bucuresti gárdájával, így kilenc forduló után ötödik a tabellán, hét pont hátránnyal a listavezető Dinamo Bucurestivel szemben.

A csoport másik találkozóján az AS Roma a francia Girondins Bordeaux vendégeként próbálhatja meg kiküszöbölni a renoméján esett csorbát.A szerdán pályára lépő másik olasz gárdára is nagy nyomás nehezedik a meccs előtt, mivel az Internazionale a vasárnapi bajnoki rangadón kikapott városi riválisától, az AC Milantól, így van javítani valója a német Werder Bremen elleni hazai mérkőzésen.

"Amikor nyerünk, az a játékosainknak köszönhető, ha kikapunk, az az én hibám" - próbálta levenni a terhet tanítványai válláról José Mourinho, az Inter portugál trénere.A milánóiak riválisa sem mentes a problémáktól, ugyanis a hétvégén 5-4-re nyert a Hoffenheim ellen, s bizony ez komoly gondokat vet fel a csapat védekezését illetően.

"Nem lehetünk elégedettek. Nagyon sokat kell javulnunk hátul, ha azt szeretnénk, hogy legyen esélyünk az Inter ellen" - mondta Thomas Shaaf vezetőedző.Magyar szempontból a Dzsudzsák Balázst foglalkoztató PSV Eindhoven liverpooli vendégjátéka lesz érdekes.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Sport témában
Kijutunk-e a labdarugó világbajnokságra?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását