2024. április 25. - Márk

Miskolci győzelem

A magyar női kosárlabda-válogatott 26 pontos győzelmet aratott Románia felett Miskolcon az Európa-bajnoki selejtezősorozat hetedik fordulójában.
2008. szeptember 11. csütörtök 06:17 - Hírextra
Eredmény, C csoport, 7. forduló:
Magyarország-Románia 85-59 (16-21, 19-12, 29-14, 21-12)
-----------------------------------------------------------
A magyar pontszerzők: Fegyverneky 20, Vajda 13, Ujhelyi 11, Bujdosó 10, Englert 10, Fűrész 8, Horti 6, Krivacevic 4, Vida 3

Az előzmények egyértelműen az ezúttal Miskolcon fellépő magyarok mellett szóltak, hiszen 3/3-as mérleggel jó esélyük maradt a 2009-es lettországi Eb-n való részvételre - miközben az ellenfél 1/5-tel a C csoport utolsó helyén szerénykedett -, ráadásul augusztus végén sima, 59-46-os sikert arattak az erdélyi Medgyesen.

A sérült Hontit nélkülöző nemzeti együttes Vajda révén már a 9. másodpercben betalált, ám ezután a románok a Belgiumban légióskodó Parau kosaraival megfékezték a hazai "csikócsapat" lendületét, így meglepetésre ők nyerték a nyitónegyedet.

Rátgéber László alakulata a 16. percben egy 9-0-s roham végén fordított, főként Bujdosónak köszönhetően (30-24). A félidő hajrája - az elrontott magyar támadások és büntetők miatt - ismét a vendégeké lett, a nagyszünetben 35-33 volt az állás.

Az öltözőben elhangzottak hatására a házigazdák feltámadtak a térfélcsere után, Vajda és Fegyverneky is "elkapta a fonalat", az előny pedig 2-ről 13 pontra nőtt. A sorsdöntőnek bizonyuló, harmadik periódusban az ugrásszerűen feljavuló piros-fehér-zöldek valósággal levették a pályáról ellenfelüket, amely szemlátomást egyre kevésbé bírta a tempót.

A 64-47-ről induló zárószakaszban a különbség elérte a 20 pontot, innentől pedig a hátralévő idő már puszta formalitássá süllyedt.

A magyar válogatott az utolsó fordulóban Eszéken lép pályára szombaton, ahol a még közvetlen továbbjutást érő második hely érdekében alaposan el kellene vernie a horvátokat. Ha mégis a harmadik helyen végez, úgy pótselejtezőre kényszerül.

Rátgéber László szövetségi kapitány:

"Jobb lett volna 30-40 ponttal nyerni, de ilyen rövid kispaddal így is extra teljesítményt nyújtottunk. Kívánom a lányoknak, hogy a klubjukba visszatérve fejlődjenek majd tovább. Tudom, kiket kell még berakni, kiket kell elzavarni, ezzel együtt nagy luxus, hogy nyolcan lemondták a szereplést a válogatottban. Fegyverneky nagy játékossá nőtte ki magát, Vajda és Englert pedig sérülten is remekelt."

A csoport másik mérkőzésén:
Szlovákia-Horvátország 67-52
A csoport állása: 1. Franciaország 13 pont/7 mérkőzés (475-398), 2. Szlovákia 13/8 (542-484), 3. MAGYARORSZÁG 11/7, 4. Horvátország 9/7, 5. Románia 8/7
A szombati, utolsó fordulóban:
Horvátország-Magyarország
Románia-Franciaország
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Sport témában
Kijutunk-e a labdarugó világbajnokságra?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását