2024. március 28. - Gedeon, Johanna

Nem szűnik a viszály

A Legfelsőbb Bíróság kedden nyilvánosságra hozott határozata értelmében felfüggesztették a Szántód-Zamárdi vagyonperben megszületett jogerős bírósági ítélet végrehajtását, így Szántód nem nyújthat be inkasszót Zamárdi önkormányzata ellen, hogy érvényt sze
2008. szeptember 30. kedd 18:54 - Hírextra
Kettéválásuk óta nem szűnik az ellenségeskedés és a pereskedés Zamárdi és Szántód között. Dolgos Jánosnak, Szántód polgármesterének beszámolója szerint a területvitát elveszítő, de a vagyonvitán 90 millió forintot nyerő település képviselő-testülete úgy döntött, hogy nem ad részletfizetési lehetőséget a fizetési hajlandóságot nemigen mutató Zamárdinak, hanem szeptember végén inkasszóval szerzi meg a jogerős bírósági ítélet szerinti jussát.

Csákovics Gyula, Zamárdi polgármestere szerint méltatlan színvonalon dúl már a csata a két település között. Zamárdi igazságtalannak tartotta a vagyonper jogerős ítéletét, ezért a Legfelsőbb Bírósághoz fordult, amely a polgármester szerint az utolsó pillanatban függesztette fel az ítélet végrehajtását az ügyben hozandó újabb döntésig. Mint kifejtette, 90 millió forintnyi inkaszó esetén az önkormányzatnak az iskolatej kifizetésére sem maradt volna pénze.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Belföld témában
Ön megbuktatná a Fidesz-kormányt?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását