2024. március 29. - Auguszta

Török film nyerte a San Sebastián-i Filmfesztivált

Yesim Ustaoglu török rendező Pandoranin kutusu (Pandora szelencéje) című filmje kapta a San Sebastián-i Filmfesztivál fődíját - jelentették be szervezők.
2008. szeptember 29. hétfő 07:12 - Hírextra
Egyúttal Tsilla Chelton francia színésznő kapta a két legjobb női alakításért járó elismerés egyikét is. A film az elidegenedésről és elszigetelődésről szól egy asszony sorsán keresztül, akinek a gyermekei kezdenek felfigyelni anyjuk súlyosbodó Alzheimer-kórjára.

A fesztivál legjobb rendezője a brit Michael Winterbottom Genova című drámájáért, a különdíjat az iráni Szamira Mahmalbaf filmje, az Aszbe du-pa (A kétlábú ló) nyerte el. A legjobb férfialakításért az argentin Oscar Martínezt, a legjobb női alakért az amerikai Melissa Leót jutalmazták.

Összesen 19 alkotás versenyzett a Biscayai-öböl partján fekvő baszk város tíznapos fesztiválján. Minden évben díjazzák a legígéretesebb fiatal rendezőt, idén a kínai Cao Pao-pinget (Cao Baoping). A seregszemle vége előtt két nappal pedig Antonio Banderas spanyol és Meryl Streep amerikai színész vehette át életművéért a Donostia-díjat.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Kultúra témában
Szeret színdarabokat látogatni?
Rajongok a színházért!
Amennyiben időm és pénztárcám engedi, igazán örömmel teszem!
Évente egyszer-egyszer megesik
Évek óta nem voltam színházban, de szeretnék eljutni
Évek óta nem voltam színházban és nem is érdekel a dolog
Soha nem voltam színházban és nem is érdekel a dolog
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását