2024. április 24. - György

Kevesebb embernek jut munka

A Fidesz szerint a KSH legfrissebb adatai is bizonyítják, hogy Magyarország válsága mélyül, egyre kevesebb embernek jut munka - közölte Bernáth Ildikó, fideszes országgyűlési képviselő hétfőn, az MTI-hez eljuttatott közleményében.
2008. szeptember 29. hétfő 13:54 - Hírextra
A foglalkoztatottság egy év alatt 31 ezer fővel csökkent, és 12 ezerrel nőtt a munkanélküliek száma. A kisebbségi kormány alkalmatlansága miatt Magyarországon egyre kevesebb embernek jut munka - áll a közleményben.

A Fidesz frakció szerint "a kisebbségi kormány most szokásos kicsinyes eszközéhez nyúl: sokmillió forintos sikerpropagandával próbálja elterelni a figyelmet a tarthatatlan szociális és gazdasági helyzetről". Szerintük az emberek nem hazugságokat akarnak, hanem olyan gazdaságpolitikát, amellyel tömegesen jöhetnek létre új munkahelyek. Ehhez azonban előrehozott választás, új politika és új, cselekvőképes kormány kell - áll a közleményben.

A KSH hétfőn megjelent adatai szerint a munkanélküliségi ráta az idén június-augusztusban 7,5 százalék volt, a foglalkoztatottak száma 3 millió 914 ezer, a munkanélkülieké 317 ezer fő. Tavaly június-augusztusban a foglalkoztatottak száma 3 millió 945 ezer, a munkanélkülieké 305 ezer fő, a munkanélküliségi ráta 7,2 százalék volt.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Gazdaság / HR témában
Ön miként vélekedik a magyar gazdaságról?
A gazdaságunk szárnyal, határ a csillagos ég!
A gazdaságunk bár a levegőben van, magassága legfeljebb másfél méter, sebessége egy csigával azonos.
A gazdaságunk valaha szárnyalt, jelenleg a sütőben sül, zöldségkörettel.
A reformok működnek
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását