2024. április 26. - Ervin

Húszhónapos eltiltást kérnek Riccóra

Húszhónapos eltiltást javasol az ügyészség a doppingoláson ért Riccardo Ricco profi kerékpárosnak. Az ügyben az Olasz Olimpiai Bizottság dönt.
2008. szeptember 29. hétfő 13:50 - Hírextra
A 24 éves klasszis az idei Tour de France-on - két szakaszgyőzelem után - akadt fenn a vizsgálaton. Beismerte tettét, közölte: a legújabb generációs eritropoetint (EPO) szedett. Azt is jelezte: tíz alkalommal vizsgálták, mégis csak két teszt eredménye hozott pozitív eredményt, így szerinte "valami hibádzik" a rendszerben. Bűnbánó magatartása miatt kér az ügyészség a két év helyett húszhónapos büntetést.

Tiszeker Ágnes, a Magyar Antidopping Csoport vezetője az MTI érdeklődésére elmondta: semmi rendkívüli nincs abban, ha "doppingkúrán" lévő sportolónál nem minden vizsgálat hoz pozitív eredményt.

"Ez nem a labor hibája. Két nap alatt kiürülhet a szervezetből a tiltott szer. Előfordulhat, hogy az egyik vizsgálatnál már találnak kis, de nem doppingolást érő mennyiséget, és akkor úgynevezett követéses vizsgálatnak vetik alá a versenyzőt. Ezért kell sokszor ellenőrizni. Most Ricco is belefutott, mert gyanút foghattak az ellenőrzést végző munkatársak" - tette hozzá Tiszeker.

Az idei Girón második és a legjobb fiatal bringások között számon tartott Riccót csapata, a Saunier Duval menesztette, majd a klub visszalépett a Tourtól.Ricco ellen Franciaországban bírósági eljárás van folyamatban doppingszerek használata és birtoklása miatt.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Sport témában
Kijutunk-e a labdarugó világbajnokságra?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását