2024. április 30. - Katalin, Kitti

Hárommilliárd forintot fordítottak telepfelszámolásra

Az elmúlt három évben mintegy hárommilliárd forintot fordított a kormányzat a cigánytelepek felszámolására, idén a célra 875 millió forint áll rendelkezésre - erről Korózs Lajos, a Szociális és Munkaügyi Minisztérium államtitkára beszélt csütörtökön az MT
2008. június 19. csütörtök 14:27 - Hírextra
Eddig összesen 211 család költözött új lakásba és 563 lakást újítottak fel az eddigi programokban részt vevő településeken - mondta Korózs Lajos, a témában rendezett budapesti konferencia után az MTI-nek.
 
Közölte: a felmérések szerint Magyarországon mintegy százezer ember él "telepszerű lakókörnyezetben", csaknem ötszáz cigánytelepen, amelyek jelentős része kistelepüléseken találhatóak.

Jelenleg két, a lakhatási szegregáció felszámolására irányuló program fut párhuzamosan: az egyik a szociális minisztérium telepeken és telepszerű lakókörnyezetben élők lakhatási és szociális integrációs programja, a másik a Regionális Operatív Program városrehabilitációs programjaihoz kapcsolódik.

Korózs Lajos elmondta, a szociális városrehabilitációs programhoz kapcsolódóan a szaktárca 27 tagú antiszegregációs szakértői hálózatot hozott létre, hogy a szakértők segítsenek a településeknek az antiszegregációs tervek elkészítésében.

A javaslatok között szerepel, hogy a városrehabilitációs programok sikere érdekében vezessenek be visszafizetési garanciát: ha egy település nem veszi komolyan a antiszegregációs tervben foglaltakat, akkor vissza kellene fizetnie a kapott támogatást - mondta.

Közölte, javasolják továbbá, hogy a következő időszakban a programban indulóknak kötelező legyen elkészíteniük az integrált városfejlesztési stratégiát és kötelező legyen felhasználniuk a minisztérium által elkészített antidiszkriminációs tervet.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Gazdaság / HR témában
Ön miként vélekedik a magyar gazdaságról?
A gazdaságunk szárnyal, határ a csillagos ég!
A gazdaságunk bár a levegőben van, magassága legfeljebb másfél méter, sebessége egy csigával azonos.
A gazdaságunk valaha szárnyalt, jelenleg a sütőben sül, zöldségkörettel.
A reformok működnek
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását