2024. április 29. - Péter

Nem indul nyomozás

A Népszabadságnak nyilatkozó névtelen források továbbra is kitartanak amellett, hogy kaptak a nyomozók olyan ügyészi instrukciót, miszerint nem indulhatnak további nyomozati cselekmények, amíg el nem bírálták az UD Zrt. vezetőinél és telephelyein tartott
2008. szeptember 27. szombat 06:35 - Hírextra
A panaszok elbírálása az adatgyűjtési ügyben a jövő hét közepére várható, addig az említett utasítás értelmében a már megkezdett nyomozati cselekményeket sem kell elkapkodnia a nyomozást végző Nemzeti Nyomozó Irodának.

A nyomozás közvetlen és szoros ügyészi felügyelet alatt zajlik, ami azt jelenti, hogy a nyomozóknak minden lépésükről, tervezett intézkedésükről előzetesen tájékoztatniuk kell az ügyészséget, s kérniük kell az ügyész jóváhagyását.

A lap ugyanakkor emlékeztet arra, hogy a Fővárosi Főügyészség pénteken azt közölte: az ügyészségnek nem volt, és ma sincs törvényes oka és indoka a nyomozás felfüggesztésére. A Nemzeti Nyomozó Iroda sajtótájékoztatóján nem kívántak nyilatkozni az ügyben.

Az újság már pénteken azt írta, hogy az ügyészség felfüggesztetett minden nyomozati cselekményt a megfigyelési ügyben, mert jogi aggályok merültek fel a Nemzetbiztonsági Hivatal feljelentéséhez mellékelt lehallgatási anyagok felhasználhatóságát illetően; az ügyészség ezt már akkor is cáfolta.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Belföld témában
Ön megbuktatná a Fidesz-kormányt?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását