2024. április 29. - Péter

Nem a hatalomváltás az EP-választás tétje?

Az európai parlamenti (EP-) választás tétje nem a hatalomváltás, hanem az, hogy ki lesz az a 22 képviselő, aki az elkövetkező öt évben az EP-ben bennünket képvisel, s olyan minőségi változtatásra képes, hogy hatékonyabb legyen a képviseletünk, mint jelenleg .
2009. május 28. csütörtök 20:02 - HírExtra
Az MDF elnöke szerint ma nemcsak Magyarország, hanem Európa is válsággal küzd. A versenyképesség, a munkahelyek megőrzése, a gazdasági élénkítés közös érdekünk. Ezért javasolta az MDF, hogy a pártok egy-egy szakterület szakembereit jelöljék a listákra.

Ilyen vitathatatlan szakmai tekintélynek nevezte listavezetőjüket, Bokros Lajost és a "legnagyobb európai érdekérvényesítő család leszármazottját", Habsburg Györgyöt.
Az MDF elnöke szóvá tette, hogy a pártok listavezetői menekülnek Bokros Lajos elől és nem vállalják a nyíltszíni vitát.

"Ez a gyáva menekülés tisztességtelen álláspont a választókkal szemben, akik így nem ismerhetik meg a jelöltek felkészültségét" - mondta az MDF elnöke. Hozzátette: listavezetőjük ma is kész a vitára.

Dávid Ibolya EP-választási programjukból kiemelte az európai költségvetési politika megváltoztatásának szükségességét, az új energiapolitika kidolgozását, az agrártámogatási rendszer egységesítését és a teljes munkaerő-piaci nyitást.

Az MDF elnöke szerint minél többen mennek el június 7-én választani, annál kisebb az esélye, hogy a vállalhatatlan szélsőségek bekerüljenek az Európai Parlamentbe.
Dávid Ibolya közölte: rossz szemmel nézi, ahogy a két nagy párt "a Jobbik érdekében kampányol", soha nem látott kampányt folytat a radikálisok Európai Parlamentbe juttatásáért.

Megítélése szerint egyértelmű, hogy "jelenleg ennek a háttérbe szorult szervezetnek a tudatos felépítése folyik.""A Jobbik esetleges uniós mandátumszerzésével ugyanis meglenne a cél és az eszköz, amelyre a kormánypártok 2010-ben saját túlélésüket alapozhatják" - mondta az MDF elnöke.

Dávid Ibolya hozzátette: valódi program és mondanivaló híján a kormánypártok kiválóan összehangolt kampányban csinálnak ingyen reklámot a radikálisoknak.

Végezetül felhívta a figyelmet arra, hogy minden jóérzésű demokrata szavazatára szükség van ahhoz, hogy az észérveken alapuló, normális politika kerekedjen felül az indulatpolitikán, hogy hazánkat ne a szélsőjobboldal, hanem megbízható és hozzáértő szakemberek képviseljék Európában, mint Bokros Lajos és Habsburg György.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
A hozzászóláshoz be kell jelentkeznie »
Hozzászólás:

manioka
2009. május 31. 11:15
Minek kell 2 képviselő, bőven elég 3-is. Ha válság van, akkor itt miért nem spórolnak, ja vagy magukon nem lehet csak nyomorba dönteni az ország lakosságának 3/4 részét. A politikustól rongyabb állatfaj nem létezik.
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Belföld témában
Ön megbuktatná a Fidesz-kormányt?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását